У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Максимом Мартиновим

У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Максимом Мартиновим

У понеділок, 22 серпня, жителі міської територіальної громади провели в останню путь лучанина Максима Мартинова. 25-річного військового відспівали у кафедральному соборі Святої Трійці. 

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради. 

Крім родичів та близьких загиблого, його бойових побратимів, попрощатися зі старшим лейтенантом прийшли вихованці та викладачі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Максим Мартинов закінчив цей навчальний заклад, а також Львівську Академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Після завершення навчання проходив військову службу. Загинув під час виконання бойового завдання 19 серпня поблизу населеного пункту Шестакове Чугуївського району Харківської області.

«Кати України, самі того не розуміючи, сьогодні народжують нову українську державу, – сказав у скорбній промові настоятель храму Холмської ікони Божої Матері отець Михайло Онищук. – За її незалежність кращі сини платять своєю кров’ю. Тому кожна людина, коли чує, що десь проводжають воїна, повинна тужити за ним так, ніби це її брат чи батько. Тож низький уклін, вдячність від людей і велика слава у Бога життю і подвигу новопреставленого воїна Максима».

До молитви за упокій душі спочилого разом із духовенством, небайдужими лучанами долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук та представники обласної влади.

По завершенню панахиди домовину з тілом воїна під звуки дзвонів і солдатської сурми прощальною ходою пронесли Театральним майданом. Біля фотостенду “Герої Небесної Сотні — Загинули за єдність України” траурна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Діти волинських військових у Болгарії зібрали за тиждень 3000 євро на авто для ЗСУ
Наступна новина Через «Ягодин» хотіли незаконно ввезти шкільне приладдя на понад мільйон гривень
Останні новини
Схожі новини