Діти волинських військових у Болгарії зібрали за тиждень 3000 євро на авто для ЗСУ

Діти волинських військових у Болгарії зібрали за тиждень 3000 євро на авто для ЗСУ

Сьогодні, 22 серпня, повнопривідне авто для потреб Луцького батальйону тероборони ЗСУ передали голова обласної ради Григорій Недопад та волонтери.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

За словами очільника Волиньради, автомобілі – це одна з найчастіше запитуваних потреб військових. 

«Отримавши запит ми відразу включаємося, задіюємо усі можливі контакти у пошуки можливостей як фінансових, так і організаційних. Цього ж разу придбання авта має неймовірну історію: його задонатили діти військовослужбовців, яких, за сприяння благодійного фонду «Добра справа», відправили на відпочинок за кордон», – зазначив Григорій Недопад.

Керівник дитячого спортивного клубу «Герць», а тепер і волонтер Роман Ковальчук розповів, що на рекреаційно-патріотичне таборування до Болгарії поїхало майже пів сотні дітлахів. 

«Це була їхня ініціатива – навіть під час відпочинку зібрати кошти для воїнів, адже їхні батьки зараз теж у лавах ЗСУ. Діти склали програму, до якої увійшли і пісенні номери, і показові виступи з козацького бойового мистецтва. Таким чином за тиждень зібрали 3 тисячі євро», – повідомив подробиці волонтер.


Кожен вільний вечір, учасники таборування збиралась та прямувала до площі, де тренери СК «Герць» і діти, Анастасія Ковальчук із ученицями Баланс школа танцю, виступали й таким чином збирали кошти. Усі решта — підтримували, аплодували, створювали атмосферу, – йдеться на сторінці Благодійного проєкту «Рекреаційно-патріотичне таборування «Герць» у Facebook.

«Усе було б чудово, якби не частина населення Болгарії, які мають проросійські погляди. Наприклад, групі таксистів не сподобалось, що ми займаємо площу на 1,5 години, перед їхньою стоянкою. Основне, що їм не подобалось, навіть не це, а сам факт, що ми з України. Роман Ковальчук витратив наступного дня кілька годин, щоб отримати той дозвіл, але бюрократія і, знову ж таки, відсутність бажання увійти в наше положення зіграли свою негативну роль. Проте, ми ж українці, та ще із Волині, тому ми не здались. Трішки перемістились, і продовжили дозбирувати кошти аж до останнього вечора перебування у цій країні», – зазначають у дописі.


У підсумку вдалось зібрати 3100 євро за 6 вечорів.

«Дякуємо тим небайдужим болгарам, такі теж були, (а ще: чехам, полякам, туркам…) дякуємо багатьом українцям, які підходили, підтримували, плакали та сміялись», – йдеться у повідомленні.

Далі вже дорослі супроводжуючі відшукали потрібний автомобіль, ще 1,5 тисячі євро додали благодійники. Самотужки і пригнали позашляховик, здолавши 1200 кілометрів. 

Вже на Волині машину продіагностували, доукомплектували, перефарбували і передали військовим. Командир військової частини Олександр Адамович був надзвичайно зворушений історією придбання цього позашляховика. 

«Я обов’язково розповім її нашим бійцям. Переконаний, що вона надзвичайно мотивуватиме особовий склад у боротьбі з агресором. Передайте нашу величезну вдячність і повагу маленьким патріотам», –  зазначив він.

Читайте також: Організували блокпост: юні волонтерки із Липин зібрали 9000 гривень для ЗСУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку перенесли «Забіг у вишиванках»
Наступна новина У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Максимом Мартиновим
Останні новини
Схожі новини