У Луцьку послаблять карантин, якщо епідситуація покращиться, - міськрада

У Луцьку послаблять карантин, якщо епідситуація покращиться, - міськрада

З 22 травня 2020 року у низці областей України розпочали другий етап послаблення карантинних обмежень. Волинська область не потрапила до переліку областей, яким дозволено перейти до другого етапу пом’якшення карантину. Тому сьогодні у Луцьку неможливо відновити роботу громадського транспорту та дитячих садочків.

Про це сьогодні говорили під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, яку провів секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, – інформують у міськраді.

За його словами, ситуація із поширенням захворюваності в області буде постійно відстежуватися, і якщо епідеміологічні показники будуть покращуватися - обласна комісія зможе дати дозвіл на відкриття дитсадків та роботу громадського транспорту. Одразу після цього Луцька міська рада та виконавчий комітет приймуть відповідні рішення.

“Ми повинні з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Сподіваємося, що до 1 червня ситуація буде під контролем і нам вдасться пом’якшити карантин. Але, в першу чергу, відповідальність на кожному з нас, і правила карантину є актуальними та обов’язковими для всіх без винятку”,- наголосив він.

При цьому перевезення медичних працівників і надалі будуть проводитися відповідно до укладених договорів.

Також розповіли, що станом на 22 травня 2020 року у Волинській області зафіксовано 740 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за останню добу додалося 42 нових випадки. 148 із них зареєстровано у місті Луцьку, з них - 5 летальних. За добу сімейними лікарями було виявлено 90 хворих на ГРВІ та грип, з них 48 дітей.

Встановлено також 4 підозри на зараження коронавірусом, одну пневмонію. Продовжується виявлення та тестування контактних осіб, контроль за особами, що знаходяться на самоізоляції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вшанували воїнів, які загинули в АТО/ООС. Фото
Наступна новина У МОЗ затвердили нові правила роботи дитсадків. Перелік
Останні новини
Схожі новини