У Луцьку поставлять 14 «розумних» зупинок. Що вони вміють

У Луцьку поставлять 14 «розумних» зупинок. Що вони вміють
Фото ілюстративне

У Луцьку поставлять 14 «розумних» зупинок, які показують графік руху транспорту і дають можливість заряджати телефони. Більшу частину вартості оплатить Німеччина.

Про це повідомив перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад.

Проєкт «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька» реалізовується разом з німецьким краєм Ліппе. Німеччина виділить на нього 7 мільйонів гривень, які непотрібно буде повертати. Луцьк же заплатить 800 тисяч гривень.

Загалом в місті поставлять 14 «розумних» зупинок і 22 табло.

«Такі зупинки мають карту-схему маршрутів руху транспорту, економне освітлення, дають можливість зарядити мобільні пристрої, оснащені відеокамерами спостереження, можуть мати безкоштовний Wi-Fi, зроблені з антивандальних матеріалів», – розповів Григорій Недопад.

Зупинки планують поставити в найбільш людних місцях. Орієнтовно це трапиться наступного року, після повного провадження електронної системи оплати за проїзд.

Проєкт також передбачає поїздку луцьких чиновників до краю Ліппе, навчання для водіїв і перевізників, розробку стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури до 2024 року, поїздки експертів краю Ліппе до Луцька, розробку веб-сайту та мобільних додатків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку – нові графіті художника Сергія Радкевича
Наступна новина У світовому рейтингу найкращих вишів – шість українських
Останні новини
Схожі новини