У Луцьку посвятили у студенти майбутніх регентів та священиків. ФОТО

У Луцьку посвятили у студенти майбутніх регентів та священиків. ФОТО

У Волинській православній богословській академії відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти.

Це відбулося 23 жовтня. У цей день відзначали також 222-гу річницю заснування навчального закладу.

Заходи розпочалися зі святкової літургії у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Під час неї освятили підрясники першокурсників. Студенти зачитали присягу. Їм вручили студентські квитки та залікові книжки.

Освячення підрясників

Посвяту пройшли 30 юнаків та 5 дівчат, які навчаються на богословському та регентському факультетах відповідно.

Ієромонах Нікодим розповів студентам, що богословська академія – особливий заклад. Він закритого типу і в ньому є багато обмежень, які для когось можуть здаватись непосильними. Однак завдяки цьому вдасться самоорганізувати себе.

«Нам є чим з вами поділитись, але тільки від вас залежить, як ви черпатимете знання і як наповнюватимете світ. Сьогодні християни хочуть бачити вміст, те, чим наповнений пастор.

До вас будуть приходити люди, щоб дізнатись вашу думку. Чим більше будете знати, тим більше матимете ключів до розуміння світу, адже він, як книга: його треба читати і осмислювати», – сказав він. Зауважив, що бути ідеалом важко, але в цьому вишколі допоможе молитва.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл побажав першокурсникам бути такими пасторами, які знають, куди ідуть, та є світильниками для інших.

«Їх Бог обрав. Не батьки хотіли, а Бог поклав на серце прийти до цього навчального закладу», - зазначив він.

Урочистості продовжились в актовому залі академії.

Ректор академії Володимир Вакін повідомив, що попередній навчальний рік був дуже складним для навчального закладу та подякував усім меценатам, які допомагали академії. Він привітав новопосвячених студентів.

«Хочу, щоб наш студент навчився одного із найважчих мистецтв – правильно володіти своїм часом. І тоді з’явиться час і на молитву, і на навчання, і на подвиги, і на вдосконалення, і на відпочинок. Україна чекає саме такого пастиря: цілісного, збалансованого, виваженого, високоосвіченого та глибокого, одним словом, справжнього», – сказав ректор.

Пізніше він представив шостий випуск богословсько-історичного наукового журналу «Волинський благовісник» та його електронну версію.

Під час заходу всім, хто вкладав зусилля у розвиток академії, вручили нагороди від Верховної Ради та подяки від Міністерства освіти України. 

Грамотами відзначили найкращих викладачів та студентів вишу.

У цей день були делегації від духовних закладів інших областей України. Вони привезли подарунки – книги, ікону, церковне начиння тощо.

«Відчуваю таке натхнення і таку Божу благодать, прийшовши сюди. Я тут зрозумів те, чого не розумів, коли ще був учнем. Прийшовши сюди, я духовно зростаю. Підтримують викладачі. Тут відчуваєш, що поряд є Бог. Дуже радий, що вступив сюди і що мене оточують такі люди, які багато чого навчать. Дякую Богу, що мене обрав на такий шлях», - поділився емоціями першокурсник Іван Гірняк. Він розповів, що вирішив стати священиком ще в п’ятому класі.

Завершилось дійство святковим обідом. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Бабине літо» закінчилося: волинян попереджають до можливий мокрий сніг
Наступна новина Відсутність рейсів, порушення графіку руху: що не влаштовує лучан у роботі маршруток
Останні новини
Схожі новини