Волинським студенткам розповіли про жінок в лавах УСС, армії УНР та УГА

Волинським студенткам розповіли про жінок в лавах УСС, армії УНР та УГА

7 березня 2023 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година «Жінки в лавах УСС, Армії УНР та УГА (1914–1921)». На захід завітали студентки Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Про це йдеться на сайті Волинського краєзнавчого музею. 

Старша наукова співробітниця Волинського краєзнавчого музею Яна Лис розповіла, як понад сто років українки зголошувалися воювати в лавах Українських Січових Стрільців, Армії Української Народної Республіки та Української Галицької Армії. Зокрема, й про тих відважних жінок, які боронячи Україну від тодішньої російської агресії, служили на Волині (дехто й безпосередньо у Луцьку) в лавах волинської І Сірої дивізії, VI Січової Стрілецької дивізії, повстанських загонах.

Присутні змогли побачити і презентацію світлин воячок тодішніх українських військових підрозділів.

Учасники заходу проводили паралелі між війною з росією тепер і тоді. Говорили про українську армію як УНР, так і сучасної України, які в ході реформ стали дозволяти жінкам служити в Збройних Силах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині затримали групу осіб, які організували незаконний «трансфер» чоловіків за кордон. ФОТО
Наступна новина «Не актуально», «Вихідний не треба», «Не про квітки, а цінності!»: що думають лучани про 8 березня
Останні новини
Схожі новини