У Луцьку повітря брудніше, ніж в Запоріжжі і Краматорську

У Луцьку повітря брудніше, ніж в Запоріжжі і Краматорську

Луцьк – у списку міст з високим рівнем забруднення атмосфери. Показники – гірші, ніж у деяких промислових містах східної України.

Це визначили за результатом дослідження Центральної геофізичної обсерваторії (ЦГО) ім. Б. Срезневського, яка вирахувала індекс забруднення атмосфери (ІЗА) у першому півріччі 2019 року. Цей індекс враховує ступінь забруднення атмосферного повітря по п’яти пріоритетних забруднюючих домішках, пише GazetaUA.

Найчистіше в Україні повітря – у місті Горішні Плавні в Полтавській області. Серед інших «чистих» міст – Світловодськ, Ізмаїл, Олександрія і Харків.

Найбрудніша атмосфера – у Дніпрі та Маріуполі. 

Серед міст з високим рівнем забруднення (в порядку зниження) - Одеса, Миколаїв, Кам’янське, Кривий Ріг, Херсон, Київ, Луцьк, Запоріжжя, Рубіжне, Краматорськ та Лисичанськ.

«Дуже високий і високий рівень забруднення повітря був обумовлений здебільшого значними середніми концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, оксиду вуглецю, завислих речовин», - констатується в дослідженні ЦГО.

У звіті наголошується, що загальний рівень забруднення атмосферного повітря в містах України в першому півріччі в 2019 році знизився за показником КІЗА (усереднений коефіцієнт індексу забруднення атмосфери, який визначається за п'ятьма компонентами з найвищою ГДК) з 7,6 до 7,1 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року за рахунок зниження вмісту фенолу.

Оцінка стану забруднення атмосферного повітря в містах України здійснювалася за даними спостережень в 39 містах на 129 стаціонарних постах державної системи моніторингу гідрометеослужби. В атмосфері визначався вміст 22 забруднюючих речовин, включаючи вісім важких металів.

Найменш забруднене повітря в січні-червні 2019 року було в таких містах, як Горішні Плавні (на 39-му місці),


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи буде на Волині показувати 112 канал
Наступна новина «Хочуть одразу тисячу доларів зарплати». Чи легко молоді знайти роботу на Волині
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні