«Хочуть одразу тисячу доларів зарплати». Чи легко молоді знайти роботу на Волині

«Хочуть одразу тисячу доларів зарплати». Чи легко молоді знайти роботу на Волині
Виробництво «Галі балуваної»

Серед усіх офіційно безробітних волинян 35% - це молоді люди до 35 років. Попри те, що вакансії на ринку є, люди цієї категорії найбільш вимогливі і не поспішають їх зайняти.

Про це під час прес-конференції у п’ятницю, 27 вересня, розповів директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

У молоді – високі вимоги до роботи

«Більшість молодих людей хочуть мати високу зарплату, яку більшість роботодавців не можуть собі дозволити. Буває, що й відразу просять тисячу доларів зарплати і при цьому, щоб нічого не робити. Мабуть, це викликано тим, що батьки багато вклали в їхню освіту», - каже посадовець.

Директор центру зайнятості запевняє, що можливостей знайти роботу вдосталь, однак рівень зарплат часто все ж нижчий бажаного:

«Якщо в 90-х роках на одну вакансію припадало 50-70 людей, то зараз – дві».

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк

Статус безробітного присвоюють з 18 років, однак звертатись до центру зайнятості можна й раніше. З 15 років з дозволу батьків тут можуть допомогти з пошуком роботи на літо. Здебільшого це робота у сфері обслуговування та розваг.

Загалом же молоді люди до 35 років найчастіше знаходять роботу у сферах торгівлі, ремонту транспорту, переробній промисловості, сільському та лісовому господарстві.

Також у центрі зайнятості розповіли про зміни на ринку.

«Був період, коли молоді люди фактично не могли влаштуватись на роботу, бо роботодавці вимагали наявність кількарічного досвіду. Де його брати – не пояснювали. Тепер роботодавці беруть студентів 3-4 курсів і вирощують кадри», - каже Роман Романюк.

Куди беруть без досвіду, але з бажанням працювати

Поліграфічне підприємство Lucky-Druk майже всіх своїх працівників знайшло з допомогою центру зайнятості.

«Молодь більше здатна до навчання, здатна реагувати на зміни на ринку, бо сучасний клієнт хоче швидко, якісно і з приємним обслуговуванням. Молодь легше реагує на ці віяння. Але ми підбираємо все ж не за віком, а за особистими рисами. Вони переважають навіть над професійними навичками. Якщо людина не хоче рости і розвиватись, її навички не матимуть значення, бо вони дуже швидко втратять свою актуальність», - розповідає власниця підприємства Валентина Мисюк.

Власниця Lucky-Druk Валентина Мисюк

Співвласник мережі магазинів напівфабрикатів «Галя балувана» Олександр Теліга запевняє, що вони теж готові брати на роботу людей без досвіду.

«Я не можу сказати, що ми беремо на роботу всіх, але можливість спробувати даємо. Ми всьому навчимо, непотрібно мати досвіду. Головне – бажання працювати, а також охайність та відповідальність. Людяність теж ніхто не скасовував, а ще принципово не беремо тих, хто палить», - каже співвласник бізнесу.

Співвласник мережі магазинів напівфабрикатів «Галя балувана» Олександр Теліга


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку повітря брудніше, ніж в Запоріжжі і Краматорську
Наступна новина Скільки заробляє новий головний медик Луцька
Останні новини
Схожі новини