У Луцьку повністю зупиняють маршрутки та тролейбуси. Як їздитимуть на роботу медики

У Луцьку повністю зупиняють маршрутки та тролейбуси. Як їздитимуть на роботу медики
Фото ілюстративне

З четверга, 19 березня, у Луцьку повністю припинять їздити маршрутки та тролейбуси.

Таке рішення ухвалили члени міського виконавчого комітету у середу, 18 березня.

Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов пояснив, що просто обмежити кількість пасажирів до 10 чи 20 неефективно.

«Такі поїздки просто невигідні будуть для перевізника», – сказав чиновник.

«Та й навіть проконтролювати кількість пасажирів нереально. Ми бачимо, що відбувається в Києві, в інших містах, де залишили транспорт. Там є скупчення людей без масок», – додав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

«Там, де епідемія увійшла в жорстку фазу, не працює жоден громадський транспорт. Це місце тісного контакту людей і, якщо в автобус чи маршрутку зайде хвора людина, масове зараження забезпечене… Ми гордо йдемо шляхом Італії – ми зіткнулись не з панікою, а з байдужістю. Медицина найцивілізованіших країн не справляється з проблемою. Медицина Волині, Луцька матиме в сотню разів більше проблем. Пенсіонер з цією хворобою буде мати величезні проблеми», – заявив секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Медиків возитимуть спеціальними рейсами.

«Збираємо інформацію по кожній лікарні, скільки людей і звідки потребують довозу. Проситимемо виділити у перевізників автобуси для цього, платитимемо за це з міського бюджету. Але зайти у ці автобуси зможуть тільки люди зі спецпропусками», – сказав Григорій Пустовіт.

Підприємствам, які не можуть зупинити свою роботу, рекомендують самостійно організувати довіз працівників. Заборона на рух громадського транспорту діятиме до кінця карантину. Попередньо – до 3 квітня.

Щодо служб таксі, то керівники обіцяють забезпечити водіїв масками та антисептиками.

Нагадаємо, із 17 березня у Луцьку закрили усі заклади, окрім продуктових магазинів та аптек. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Волиньгаз» – на карантині. Що робити споживачам?
Наступна новина «Пенсіонери, купили продукти – і не виходьте з дому», – Пустовіт
Останні новини
Схожі новини