У Луцьку презентували монографію про унікальну ікону. ФОТО

У Луцьку презентували монографію про унікальну ікону. ФОТО

У Музеї Волинської ікони відбулася презентація унікальної монографії доктора історичних наук, завідувача відділу історії середніх віків Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України Володимира Александровича «Холмська ікона Богородиці з Емануїлом».

Захід відбувся у вівторок, 2 жовтня, – йдеться на сайті Луцької мерії. 

Наукове дослідження присвячене одному з найвизначніших відкриттів українських земель – іконі Богородиці з Емануїлом із собору Різдва Богородиці в Холмі, яка зберігається саме у музеї Волинської ікони нашого міста.

У своїй монографії Володимир Александрович докладно аналізує Холмську ікону у контексті еволюції візантійської богородичної іконографії у зіставленні з широким колом зразків релігійної мистецької культури Візантії та малярства Італії.

Таких ікон князівської доби на Волині збереглося лише три, одна з них - ікона Холмської Богородиці. Книга є авторською реконструкцією походження ікони. Видання складається  із вступної частини та чотирьох розділів. Книга містить 142 сторінки та 128 високоякісних ілюстрацій. Розробником макету та мистецького оформлення видання є Федір Лукавий.

До слова, книга допоможе краще пізнати сакральну спадщину нашого народу. І як зазначив автор монографії Володимир Александрович, Луцьк може стати другим містом, де буде започаткована історія сакрального мистецтва.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юний волинянин потребує пересадки кісткового мозку
Наступна новина Луцькі перевізники пропонують підняти вартість проїзду до семи гривень
Останні новини
Схожі новини