У Луцьку презентували пазл-колаж із зображенням книг української літератури

У Луцьку презентували пазл-колаж із зображенням книг української літератури

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва презентували проєкт «50 українських книг» — це пазл-колаж із обкладинками п’ятдесяти книг української літератури, починаючи від Григорія Сковороди і до наших днів

Про це пише Суспільне.

Такий пазл створили, аби через інтерактивні форми привернути увагу і до літературних надбань, і до зруйнованих пам’яток культури внаслідок російської агресії.

Як розповіла співзасновниця проєкту Ukrainian puzzles Віта Воробчук, перед упорядкуванням пазла впродовж трьох місяців очікували схвалення на використання обкладинок книг від видавців з усієї України. Каже: в такий спосіб хочуть заохотити до читання українського.

«Класика, сучасна українська проза, різні жанри, різні автори. Ти складаєш-пригадуєш сюжет книги, пригадуєш героїв. Можливо, складаєш список, що хотілося б прочитати», — говорить співзасновниця проєкту.

Директорка обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова, де представили колаж-пазл, розповіла, що відвідуваність книгозбірні зросла останнім часом щонайменше на дві тисячі читачів.

«У кожній сім’ї у дитинстві батьки купували пазли. Чи це цікаво? Виявляється, що цікаво. І контент ще й спрямований на утвердження української ідентичності у суспільстві. Це формує потребу читача взяти цю книжку і прочитати», — сказала керівниця бібліотеки.

Наразі, зі слів Алли Єфремової, пазл доступний для усіх читачів бібліотеки. Увесь прибуток від продажу пазлів, додала співзасновниця проєкту Віта Воробчук, організація спрямує у відповідні фонди відновлення культурної спадщини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Блогерка з Луцька виклала фотографії з радянською символікою
Наступна новина Троє ченців волинського монастиря стали рятувальниками
Останні новини
Схожі новини