Екран у центрі Луцька. На що витратили 50 тисяч гривень з бюджету міста

Екран у центрі Луцька. На що витратили 50 тисяч гривень з бюджету міста

У Луцьку стартував черговий конкурс проєктів бюджету участі. Лучани запропонували 46 креативних ідей для покращення міського простору, на реалізацію кращих з яких вже за кілька місяців виділять до 250 тисяч гривень з бюджету.

Така програма у місті працює другий рік, а до цього, з 2015 року, діяв конкурс підтримки місцевих ініціатив. Загалом за чотири роки у Луцьку реалізували кілька десятків проєктів, авторами яких були не чиновники, а звичайні мешканці міста.

«Перший» вирішив перевірити, що сталось з цими проєктами.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Смітник на місці студентського скверу. Що сталось з креативною зоною у Луцьку

Одним з переможців у 2017 році був проєкт встановлення інтерактивного табло біля Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, що на проспекті Волі, 2. Ініціаторами були працівники цієї книгозбірні.

Про проєкт

Екран встановили у березні 2018 року. На це витратили 50 тисяч гривень з міського бюджету, ще 6 тисяч зібрали бібліотекарі. Він розміщений на висоті близько трьох метрів і повернутий в бік Театрального майдану.

Для чого робили

Екран встановлювали, щоб «покращити поінформованість лучан та гостей міста, забезпечити рівний доступ для всіх категорій населення, підвищити рівень інформаційної культури, що сприятиме утвердженню іміджу Луцька як європейського міста».

В якому стані він зараз

На табло транслюють відеоролики про визначні місця Волині, які беруть з Ютубу, сюжети управління юстиції та поліції, програми свят, експозиції музеїв, соціальну рекламу, телепередачі про місто тощо. Цього року на ньому транслювали святкування Дня Незалежності у Києві.

З нереалізованих планів – проведення телемостів та показ графіку руху транспорту. В бібліотеці пояснюють, що для цього не вистачає обладнання.

Одним з недоліків є графік роботи. Він працює з 11:00 до 18:30 у будні та до 17:00 – у неділю. У суботу в бібліотеці вихідний, тож вмикати трансляцію нікому. Вимкнений екран закривають ролетом.

Також табло відзеркалює предмети на вулиці і в сонячну погоду роздивитись зображення складно.

«Ми прогадали з кутом нахилу. А, щоб змінити його, потрібно переварювати конструкцію. На це треба додаткові витрати, яких наразі ми не можемо собі дозволити. В похмуру погоду все видно добре», - пояснює заступниця директора бібліотеки Катерина Приймак.

З вандалами, каже посадовиця, проблем поки не було.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спустилися під землю, але не працюватимуть: нововолинські гірники страйкують
Наступна новина Квест «У пошуках скарбів старого Лучеська». Як пройти? Кому сподобається? Чому це унікально?
Останні новини
Схожі новини