У Луцьку придбали нове обладнання для очисних споруд

У Луцьку придбали нове обладнання для очисних споруд
Фото ілюстративне

Сьогодні у Луцьку відбулась презентація нового обладнання для очисних споруд, що дозволить скоротити об’єм відходів — мулу — та зменшити навантаження на систему.

Представлений прилад висушує відходи, зменшуючи їх об’єм у 3-4 рази, а мулова маса, що отримується в результаті, може бути використана як добриво у сільському господарстві. Вода, що надходить у результаті, відправляється на доочистку, – йдеться на сайті міськради.

“Ця установка, безумовно, потрібна нашому місту якомога швидше, щоб, не чекаючи початку реконструкції очисних споруд, вирішити питання з мулом. У нас є шістнадцять заповнених мулових карт, які, безумовно, є одним із джерел неприємних запахів. Для того, щоб не додавати туди новий мул, є сучасна технологія, що, завдяки віджиму, дозволяє значно скоротити відходи. Фактично, значно зменшивши надходження мулу на мулові карти, екологічна ситуація на очисних спорудах значно покращиться ще до початку їх капітальної реконструкції”, - резюмував Ігор Поліщук.

     

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні пропонують ввести карантин вихідного дня. Що це?
Наступна новина Україна оновила списки країн «червоної» зони
Останні новини
Схожі новини