Мер Луцька розповів, які заходи впровадять на очисних спорудах водоканалу

Мер Луцька розповів, які заходи впровадять на очисних спорудах водоканалу

Ремонт відстійника, біопрепарати для очистки стічних вод, системи озонування – перелік заходів, які планують вжити, аби побороти неприємні запахи, джерелом яких є очисні споруди та інші споруди КП "Луцькводоканал".

Про це на своїй сторінці розповів мер Луцька Ігор Поліщук.

Зазначає, щоб змінити ситуацію минулого року на очисних спорудах було закуплено обладнання та виконано робіт на суму понад 5 мільйонів гривень.

Так, цього року на очисних спорудах будуть вжиті наступні заходи:

1. Застосування біопрепаратів для очистки стічних вод від органічних складових, що будуть вводитися на всіх етапах очистки. Серія препаратів різного рівня впливу буде вводитися окремо в мулові карти, в аеротенки, у біоставки. Вартість проекту - 4,4 млн грн. Очікуваний ефект: зменшення навантаження на блок біологічної очистки Очисних Споруд Каналізації (ОСК), зменшення інтенсивності запахів, зневоднення мулу на мулових картах, вивільнення частини мулових карт.

2. Заміна 800 метрів трубчастих аераторів в аеротенках-складових системи біологічної очистки стічних вод, встановлено та модернізовано системи високоякісної аерації на блоку біологічної очистки стічних вод на ОСК. Вартість проекту - 1 млн грн. Очікуваний ефект: підвищення рівня ефективності біологічної очистки стічних вод від органічних складових, зменшення споживання електричної енергії.

3. Проведення капітального ремонту вторинного радіального відстійника на ОСК. Вартість проекту - 1,2 млн грн. Очікуваний ефект: покращення якості очистки стічних вод, зменшення навантаження на інші споруди.

4. На двох з найбільших каналізаційних насосних станціях (КНС) №1 та №3 буде встановлено дві системи озонування повітря, які очищують середовище від шкідливих сполук та від можливих неприємних запахів на територіях КНС та прилеглих до них територіях. Вартість проекту - 1,3 млн грн. Очікуваний ефект: усунення шкідливих викидів в атмосферу, усунення неприємних запахів на території та поблизу КНС.

5. Очищення двох мулових карт на ОСК. Вартість проекту: 0,45 млн грн. Очікуваний ефект: звільнення 2-х мулових карт для заповнення мулом з біоставка №2, можливість очищення біоставка №2.

Читайте також: Під Луцьком знайшли ймовірне джерело смороду – мулові карти в Липлянах. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Закупівлю «пакунків малюка» хочуть відновити через Prozorro
Наступна новина Верховна Рада підтримала виплату 8 тисяч ФОПам та найманим працівникам
Останні новини
Схожі новини