У Луцьку продумують евакуацію населення

У Луцьку продумують евакуацію населення
Луцький міський голова Ігор Поліщук. Скріншот з відео

У Луцьку розробляють план евакуації населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Про це у своєму зверненні сказав Луцький міський голова Ігор Поліщук.

За його словами, у місті працюють над розробленням плану евакуації на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Наразі ж у місті все спокійно, а всі комунальні служби працюють у звичному режимі.

«Молимося до Господа, щоб до цього не дійшло, але маємо бути готовими. Формуємо транспортний резерв для того, щоб вивозити людей, формуємо маршрути, шукаємо людей, які будуть водіями і так далі. І тому також активно працюємо в цьому напрямку.

Сьогодні, до речі, сформували з добровольців підрозділ людей, які будуть у разі необхідності допомагати ДСНС розгрібати завали, якщо такі завали будуть утворені унаслідок артилерійських обстрілів. Це для того, щоб рятувати людські життя і для того, щоб допомогти людям з цих завалів вибратися», - розповів Ігор Поліщук.

">http://

Крім того, міський голова додав, що у Луцьку активно працює центр допомоги. Завдяки роботі якого вдалось зібрати більше 100 тонн гуманітарної допомоги.

«Продовжує працювати дуже активно наш центр допомоги територіальній обороні, Збройним Силам України, гуманітарний центр і вже більше 100 тонн вантажу отримано цим центром. Величезна частина цих продуктів харчування, медикаментів, одягу і спорядження, і багато-багато чого іншого передана для тероборони, для військових частин окремих, для ЗСУ та для інших формувань.

Також відправляємо гуманітарні вантажі на Київ, в Київську область, частково на Дніпро, тому що там сьогодні дуже багато зосереджено біженців з Харкова, з інших міст, які сьогодні знаходяться під обстрілами, в Житомирську область і так далі», - додав Ігор Поліщук.

Він нагадав, що усі бажаючі допомогти можуть приносити необхідне до Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка та у центри комунального підприємства «Спорт для всіх» у різних районах міста.

Нагадаємо, у Луцьку відбуваються навчання з самооборони та дій під час воєнного стану. Такі курси організовують побудинково. Зокрема, організувати їх можна через голів ОСББ та житлово-комунальні підприємства. Ігор Поліщук зазначив, що організувати такі курси можуть і мешканці приватного житлового сектору. Охочих просять телефонувати за номерами: 77 31 60, або 77 31 63


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Братів-Кононовичів з Луцька затримала СБУ. Чим вони прославились в останні роки
Наступна новина Росія анонсувала нові удари по українських оборонних підприємствах
Останні новини
Схожі новини