У Луцьку навчатимуть самооборони та як діяти під час війни

У Луцьку навчатимуть самооборони та як діяти під час війни
Міський голова Луцька Ігор Поліщук. Скріншот з відео

У Луцькій громаді проведуть навчання, як діяти у період воєнного стану. Зокрема, місцевих мешканців вчитимуть самооборони, що слід робити, якщо ваш будинок знаходиться в зоні бойових дій, артилерійського обстрілу тощо.

Про це у своєму зверненні 3-го березня розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Зокрема, він зазначив, що у Луцькій громаді запровадили навчання, які пов’язанні з введенням воєнного стану.

«Складаються вони з декількох блоків, які є дуже важливі. Перший блок – що потрібно робити, як потрібно діяти у разі введення в країні воєнного стану. Наступне – це, що необхідно робити, якщо ви, ваш будинок, ваша прибудинкова територія, місце, де ви знаходитесь, знаходиться в зоні бойових дій, артилерійського обстрілу», - розповів міський голова.

Також мешканці дізнаються про те, як працює система оповіщення, як здійснюється евакуація та що слід робити, щоб подати сигнал про допомогу. Крім того, лучан вчитимуть базовим навикам самооборони, як користуватись зброєю та іншими предметами в самообороні. Навчання включатиме інформацію про те, як працюють рації та радіозв’язок, як передати потрібну інформацію та як забезпечити свої права, порушені вторгненням іншої держави.

За словами Ігоря Поліщука, такі тренінги відбуватимуться побудинково через голів ОСББ та житлово-комунальні підприємства. 

">http://

«Ми працюємо через голів ОСББ, через наші житлово-комунальні підприємства, для того, щоб не скупчувалось дуже багато людей, для того, що ці навчання були ефективними. Кожного голову ОСББ повідомляємо попередньо і в такому режимі працюємо», – додав міський голова.

Ігор Поліщук також розповів, що представники тероборони та нацполіції повідомляють про те, що через затоновані вікна автомобілів складно проводити їхній огляд.

«Звертаюся до тих, кому тонування вікон не є критичним, по можливості розтонувати вікна, для того, щоб полегшити роботу тих, хто сьогодні знаходиться на блокпостах», - сказав міський голова.

Крім того, Ігор Поілщук розповів, що надходить чимало скарг на завищення цін підприємцями на продукти першої необхідності.

«Надходить чимало скарг, що в окремих магазинах завищені, спекулятивні ціни на товари. Ми фіксуємо все, хто по яких цінах продає, хто, дійсно, спекулює, хто хоче нажитися в такий складний час на людях, у воєнний час заробляє удвічі більше, ніж у звичайний. Я застерігаю вас від цього, тому що закінчиться війна, ми переможемо і до цього списку людей, які спекулюють, які заробляють у воєнний час на людях величезні гроші, ми повернемось. Прошу вас цього не робити, бути людьми, поставтесь до ситуації з розумінням», – додав Поліщук.

Він також розповів, що у мікрорайоні ГПЗ, на Палаці урочистих подій завершили встановлення системи оповіщення. А завтра, 4-го березня, ще одну сирену встановлять на вулиці Дубнівській. 

Нагадаємо, на Волині була спроба хакерської атаки на сайти територіальних громад. На їхніх офіційних сторінках з’являлись публікації про капітуляцію України та підписання мирного договору з РФ від імені Президента України. Однак, це фейк. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Білоруські війська можуть перетнути український кордон, - Генштаб
Наступна новина У Луцьку - «п'яна» поножовщина
Останні новини
Схожі новини