У Луцьку провели в останню дорогу загиблого Героя Дмитра Гончарука. ФОТО

У Луцьку провели в останню дорогу загиблого Героя Дмитра Гончарука. ФОТО

Мешканці міської територіальної громади попрощалися з військовослужбовцем Дмитром Гончаруком, який загинув у війні із загарбницькою росією.

Сьогодні, 15 червня, 37-річного захисника відспівали у Кафедральному соборі Святої Трійці, повідомляє пресслужба Луцької міськради. 

Лучанин Дмитро Гончарук (25.07.1986 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації.

Загинув 10 червня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Жереб’янки Василівського району Запорізької області.

До спільної молитви за упокій душі спочилого разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, небайдужими громадянами долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.

“Кожен із нас розуміє, що війна приносить смерть і втрати. І водночас кожен розуміє, що потрібно захищати Україну. Що треба думати не тільки про себе, але й про інших. Бо немає більшої любові, як віддати життя своє за ближніх своїх, що і зробив наш Герой Дмитро та інші воїни-захисники. В їхніх руках сьогодні зброя. А нашою зброєю є молитва. Тож молімося за тих, хто боронить рідну землю, щоб їх оминали кулі і щоб вони з перемогою поверталися до своїх родин”, – сказав у скорботній промові протоієрей Микола Нецькар.

Після завершення панахиди домовину з тілом Героя прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблому, утворили живий коридор і прихилили коліна перед захисником.

Біля фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України” скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Дмитра Гончарука поховали на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Перший висловлю щирі співчуття рідним та близьким.

Вічна пам’ять, честь і шана Герою!

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку сталась пожежа у пʼятиповерхівці. ФОТО
Наступна новина Завтра Луцьк прощатиметься з трьома полеглими Захисниками
Останні новини
Схожі новини