У Луцьку шукають ідеї для скверу авіаторів. Авторам кращих заплатять

У Луцьку шукають ідеї для скверу авіаторів. Авторам кращих заплатять
Місце, на якому мають облаштувати сквер авіаторів

У Луцьку оголосили всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу концепцію облаштування скверу авіаторів, що на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського.

Про це стало відомо у середу, 18 вересня, під час засідання міського виконавчого комітету.

Нагадаємо, радник міського голови Ігор Поліщук розповідав, що у цьому сквері хочуть розмістити моделі усіх літаків, які використовувались в авіації Волині. У лютому він казав, що сквер можуть відкрити цього року.

Головний архітектор Луцька Веніамін Пуц каже: архітекторам, які подаються на конкурс, варто врахувати цю ідею, однак необов’язково.

«Він повинен залишитись сквером авіаторів, тому що Луцьк має величезну історію авіації. Тут було два аеродроми – військовий та цивільний, є підприємство, яке ремонтує авіадвигуни. Є велика кількість людей, причетних до цієї галузі», – зауважив посадовець.

«Є домовленості з навчальними закладами, які залучать студентів до конкурсу», – додав він.

Подавати проекти на конкурс можна з 1 жовтня до 4 листопада цього року. Переможців визначатиме журі, до складу якого увійдуть архітектори міста.  За перше місце дадуть 25 тисяч гривень премії, друге – 15 тисяч, третє – 10 тисяч.

Облаштувати сквер планують навесні наступного року. Вартість робіт поки невідома, але раніше Ігор Поліщук оцінював її в 1,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, рішення про створення у Луцьку скверу авіаторів на розі вулиць Грушевського та Стрілецької прийняли у міській раді на початку 2018 року. До цього у соцмережах розгорівся скандал через те, що саме на цій ділянці нібито міг бути «McDonalds». Зокрема, про це говорили екс-заступник луцького мера Миколи Романюка Тарас Яковлев, а також депутат і бізнесмен Андрій Покровський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кольорово, смачно та цікаво. Гості фестивалю їжі поділилися враженнями
Наступна новина «Лісовичок» запрацював в Інтернеті. Продукцію волинського лісу тепер можна купити онлайн
Останні новини
Схожі новини