Луцькрада з нами не радилась, – авіалюбитель Ілля Сметанін про «готову» концепцію скверу авіаторів

Луцькрада з нами не радилась, – авіалюбитель  Ілля Сметанін про «готову» концепцію скверу авіаторів
Ілля Сметанін (фото: Волинські Новини)

Міська рада, створюючи «архітектурну концепцію скверу авіаторів», не радилася з ініціаторами ідеї заснування такого скверу у Луцьку – стверджує один з ініціаторів ідеї, голова Волинської організації авіалюбителів «ОВАЛ»  Ілля Сметанін.

Про це він розповів у коментарі Першому.

За його словами, ні разу, починаючи з 28 лютого 2018 року, коли на сесії міськради прийняли рішення зробити на розі вулиць Грушевського та Стрілецької сквер авіаторів, ніхто із міськради не консультувався із авіаційною общиною Луцька щодо того, яким має бути цей сквер.

Хоча, як раніше розповів у коментарі «Першому» радник луцького міського голови Ігор Поліщук, уже існує розроблена концепція скверу, а Луцькрада шукає людей, які можуть «втілити це замовлення».

«Ніяких дзвінків мені протягом року на поступало. Хоча тут вже Поліщук каже, що в них ніби як є розроблена архітектурна концепція. Та для того, аби зробити концепцію, потрібно ж порадитись з людьми, які знають історію!» – коментує Ілля.

«Наша ідея містила велику кількість варіантів. Можна одне додати, інше поставити. От Поліщук, наприклад, каже, що це буде конструкція зі «зменшеними копіями літаків, які були на Волині», що буде підсвітка... Я цю тему озвучував, це буквально одна із десятків речей, які могли б бути на цьому сквері», – каже авіалюбитель.

Як пояснив він, сквер авіаторів був колективною ідеєю людей, які пов’язані із авіацією Волині. Тож і його, і інших ініціаторів здивувало, що концепцію розробили без їх участі, тим паче, що професіонали-авіатори могли дати багато порад. 

«Поліщук каже: «ми вивчаємо історію». Те, чим я займаюсь 10 років, Поліщук хоче вивчити за місяць? Не спілкуючись з людьми, які в цьому крутяться, які тут літали, які тут служили. З ким він вивчає історію? Книжки читає? Якщо навіть книг спеціалізованих про історію авіації на Волині немає. Цим повинна займатись ціла команда не тільки з істориків та авіаторів, але й професійних архітекторів, скульпторів, авіамоделістів та ландшафтних дизайнерів», – каже авіалюбитель.

Передісторія:

Нагадаємо, рішення про створення у Луцьку скверу авіаторів на розі вулиць Грушевського та Стрілецької прийняли у міській раді рік тому, 28 лютого. До цього у соцмережах розгорівся скандал через те, що саме на цій ділянці нібито міг бути МакДональдс. Зокрема, про це говорили екс-заступник луцького мера Миколи Романюка Тарас Яковлев, а також Андрій Покровський. 

Зокрема, Андрій Покровський заявив, що МакДональдс розглядав лише цю ділянку на вулиці Грушевського.

Читати також: «Мені соромно, що  Луцьк повів себе так», - Покровський про МакДональдс

Втім, пізніше радник міського голови Ігор Поліщук запевнив, що компанія ніколи не мала ніяких домовленостей із луцькою владою щодо відкриття у Луцьку свого кафе. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юний плавець з Луцька отримав 50 злотих за перше місце на змаганнях в Польщі. ФОТО
Наступна новина На Волині будуть відбудовувати амбулаторії. ПЕРЕЛІК
Останні новини
Схожі новини