У Луцьку співробітники ДСНС вчилися рятувати людей з крижаної води. ВІДЕО. ФОТО

У Луцьку співробітники ДСНС вчилися рятувати людей з крижаної води. ВІДЕО. ФОТО

18 січня у Луцьку на Теремнівських ставках співробітники пошуково-рятувальної служби провели навчання на випадок реагування на надзвичайні ситуації на водних об'єктах.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Фахівці водолазно-рятувальної справи продемонстрували співробітникам оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Волинській області, пожежно-рятувальних підрозділів міста Луцька способи порятунку людини, яка опинилася у крижаній воді, а також відпрацьовували різні способи надання допомоги потерпілому. У змодельованих ситуаціях водолази використовували для порятунку людини на кризі драбину, рятувальний круг, рятувальну мотузку з кінцем «Александрова», рятувальний човен-санчата, а також пристрій «соломинка».

Фахівці медичної служби детально роз’яснили правила надання першої медичної допомоги потерпілим, які певний час перебували у крижаній воді.

Як зазначив заступник начальника з питань реагування на надзвичайні ситуації Віктор Милостивий: «Навчання проводились з метою визначити готовність групи водолазно-рятувальних робіт до дій при рятуванні людей на воді в зимовий період, перевірити уміння особового складу користуватися рятувальними засобами при наданні допомоги людині, що провалилася під лід, вивчити з особовим складом підрозділів способи рятування потерпілих на льоду та порядок надання потерпілим першої долікарської допомоги при переохолодженні.  З поставленими завданнями усі учасники навчань впоралися, отже це дасть змогу рятувальникам служби «101» застосовувати набуті знання та практичні навички у випадку реальних надзвичайних ситуацій для допомоги людям».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку можуть ліквідувати деякі тролейбусні маршрути
Наступна новина Верховна Рада прийняла новий закон про приватизацію
Останні новини
Схожі новини