Як у Жидичині готують ополонку для водохрещенських купань. ВІДЕО

Як у Жидичині готують ополонку для водохрещенських купань. ВІДЕО
Щороку на Водохреще у Жидичин приїздить близько 2 тисяч людей. Скріншот із відео

У селі Жидичин Ківерцівського району, за 8 кілометрів від Луцька, облаштовують місця для купання на Водохреще.

Про це ідеться у сюжеті UA:Волинь.

Житель Жидичина Валентин Терпіль розповідає, що із 1991 року напередодні Водохреща рубає у селі ополонку. Чоловік розповідає, що цього року лід тонкий.

«Десь до 15 сантиметрів. Слабенький лід, бо не було великих морозів… Завтра будемо старатися, щоб ніхто навіть і не виходив. Один рік лід був товстий, сантиметрів 30, може, і більше. І то багато людей як вийшли, як тріснуло… Просто тріщина пішла, він не гнувся, не ламався. То було смішно – тікали, як мурахи, хто куди бачив», – каже Валентин Терпіль.

Аби людям було зручно заходити та виходити з води, біля ополонки покладуть гілки ялини, каже священик, настоятель місцевого монастиря Константин (Марченко).

Розповідає, щороку сюди приїздить близько 2 тисяч людей, 70 відсотків із яких – лучани.

Каже, що насамперед дбають про безпеку тих, хто пірнає в ополонку.

«Щороку пишемо відношення до наших рятувальників, які завжди направляють сюди рятувальний пост. І так само зв’язуємося з поліцією. Є люди, які, не розуміючи суті, приходять сюди навіть випивші і лізуть у воду. Це однозначно може призвести до якихось неприємних речей», – зазначив настоятель монастиря.

В області у визначених місцях для купання працюватимуть 18 бригад екстреної медичної допомоги, задіють майже півсотні медиків, розповів головний лікар обласного центру ЕМД Володимир Шмаль.

Нагадаємо, на Волині облаштовують 22 місця для купання, де чергуватимуть медики і рятувальники.

За інформацією чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Лесі Пасічник, зараз температура води у волинських водоймах 0 градусів.

 
Завтра, у день Водохреща, охочі пірнатимуть в ополонки

На Волині облаштовують 22 місця для купання, де чергуватимуть медики і рятувальники – розповіла журналістам Суспільного начальниця відділу управління ДСНС в області Ірина Варварук. В Луцьку, каже вона, такі місця - на центральному пляжі річки Стир і Теремнівських ставках. У селі Жидичин Ківерцівського району, за 8 кілометрів від Луцька, облаштування місця для купання бачила Олена Собець.

Posted by UA: Волинь on Friday, 18 January 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На автовокзалі у Луцьку викрили аферистку, яка збирає гроші нібито на лікування дитини. ВІДЕО
Наступна новина У селі на Волині замість ательє зроблять ЦНАП
Останні новини
Схожі новини