У Луцьку учасник АТО мало не побив «петардастів»

У Луцьку учасник АТО мало не побив «петардастів»

Луцька письменниця Лєна Шторм просить батьків учнів і студентів повідомити своїм дітям, що петарда, кинута поблизу людини, яка побувала на війні, може призвести до дуже негативних наслідків.

Лєна Шторм розповіла про випадок, який трапився у Луцьку 1 січня: учасник АТО, біля якого вибухнула петарда, мало не побив хлопчаків, які кинули вибухівку мало не йому під ноги.

«Дядечко і тітонька гуляли святковим центром. Майже перед ними розірвалася гучна петарда. Зойкнула навіть тітонька, а в дядечки спрацював військовий рефлекс. Асоціативні ряди - розірвані міни, пошматовані тіла побратимів. Тітонька втримала його за руку. Якби не втримала, сьогодні було б кілька покалічених петардастів, а дядечку б ніц не було, бо в нього інвалідність і зафіксований ПТСР (посттравматичний стресовий розлад – ред.)» - розповіла Лєна Шторм.

«Тітонька теж рознервувалася і виматюжила петардастів посеред вулиці» - додала вона.

«Шановні батьки учнів та студентів! Коли ви випускаєте своїх дітей гуляти посеред ночі, повідомляйте щодо піротехніки. Ніхто не хоче робити їм зле. Але в нас є достатньо дядечок, які пізнали жахи війни і в яких сенсорні системи спрацьовують інакше... І яким ніц не буде, якщо що» - вважає Лєна Шторм.

«Це не про спекуляцію на темі АТО. Це про банальну адекватність, розуміння та відповідальність - вашу і ваших дітей. Бо тітоньки, яка втримає за руку після розриву гучної петарди в кількох метрах, може не опинитися поряд» - попередила лучанка.

Як відомо, гучні звуки пострілів завдають реальної шкоди тим, кому довелося воювати чи бути у зоні бойових дій. Вони змушують знову пережити травмуючу ситуацію. А у воїнів із контузією вибухи загострюють хворобу.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ШКОДУ ВІД ФЕЄРВЕРКІВ САЛЮТІВ І ВИБУХІВ ПЕТАРД


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують нащадків радянського солдата Федора Кореня
Наступна новина Пара з Любешева зняла кліп на пісню хореографа Філіпа Кіркорова. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини