У Луцьку урочисто відкрили парк дерев'яних скульптур

У Луцьку урочисто відкрили парк дерев'яних скульптур
Парк дерев'яних скульптур (фото пресслужби Волинського ОУЛМГ)

У Луцьку на території культурно-розважального центру «Адреналін Сіті» відкрили парк дерев’яних скульптур, створених за допомогою бензопили.

Урочистості відбулися 1 листопада, повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Створенню мистецького парку передували змагання серед майстрів бензопили – влітку цього року тривав перший в Україні міжнародний скульптурний фестиваль Korsak Carving Festival.

Для того, щоб парк довго служив, кожну скульптуру покрили спеціальним лаком, розповіла директорка Музею сучасного українського мистецтва Леся Корсак.

Організатор фестивалю – скульптор Ілля Липка – розповів, що дійство приурочене першій річниці Музею сучасного українського мистецтва Корсаків та 10-й річниці «Адреналін Сіті». 

Свій внесок у те, що парк з’явився, зробили і лісівники Волині, які забезпечили матеріалами для скульптур.

«Коли організатори заходу звернулися до нас із пропозицією посприяти у такій справі, ми не змогли відмовити. Спасибі і організаторам, і самим скульпторам, які фактично з нічого зробили таку красу», – подякував присутній на відкритті заступник начальника ВОУЛМГ Олександр Рибчинський.

«Є людина-руйнівник, яка розтопче посаджений сад, знищить душу людини… Але є людство, яке будує і творить», – відкукнулася про творців парку мистецтвознавець Зоя Навроцька.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбувся конкурс краси. Обирали міс принцесу України 2019
Наступна новина Майже «в суху»: ФК «Любарт» виграв перший матч Кубку України з футзалу. Фотозвіт
Останні новини
Схожі новини