У Луцьку в перинатальному центрі померло немовля: рідні звинувачують лікарів. ВІДЕО

У Луцьку в перинатальному центрі померло немовля: рідні звинувачують лікарів. ВІДЕО

У Волинському обласному перинатальному центрі після природних пологів помер новонароджений хлопчик. Рідні звинувачують лікарів у недбалості, медики ж говорять, що дитина померла від неонатального сепсису.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Про трагедію повідомила сестра породіллі у Фейсбуці. Жінка стверджує, що її племінник не вижив через халатність і недбалість лікарів. Мовляв, сестра просила, аби зробили кесарів розтин. 

Лікарі їй сказали, що «у вас є можливість родити природнім шляхом. Якщо ми будемо вас різати, то ваша дитинка буде не така активна як всі». Ну і її ще трошки мучили, мою сестру, та почала родити. Вже як потім було зрозуміло, що води просто вийшли.  Ніби серцебиття дитини міряли, прослуховували і все добре було. Потім в останній момент побачили, що не так щось. Почали скликати лікарів і ту дитину видавлювати, сестра каже, що почула тільки як він один раз заплакав, – розповідає родичка породіллі Ірина Мельник.

Жінка стверджує, що хлопчику під час процесу пологів заподіяли травму. Також розповідає, що її сестра не мала показів для кесаревого розтину від свого лікаря, в якого стояла на обліку в Локачах. Жінка була здорова і вагітність проходила добре за всіма показниками. 

У Волинському перинатальному центрі розповіли, що дитину не можна було врятувати, адже у неї була супутня інфекція, яка почала розвиватися ще задовго до пологів. 

Дитинка народилася із сепсисом, з внутрішньоутробним інфікуванням. Ми її рятували довго, але на розтині побачили, що зміни в органах такі, що зробити щось було неможливо. Показів до кесаревого розтину в цьому випадку не було. І змінити стан дитини кесарський розтин не зміг би, – каже генеральна директорка КП "Волинський обласний перинатальний центр" Ірина Горавська

Більше у сюжеті: 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинському пенсійному фонді розповіли, кому і на скільки збільшать виплати
Наступна новина У Луцькому районі в пожежі загинув 16-річний хлопець. ФОТО
Останні новини
Схожі новини