Показали нове укриття перинатального центру в Луцьку. ФОТО

Показали нове укриття перинатального центру в Луцьку. ФОТО

Під час повітряної тривоги, яка 16 грудня тривала чотири години, у новому укритті неонатального відділення обласного перинатального центру перебували майже 20 новонароджених із медиками і батьками.

Про це розповіла Суспільному керівниця медзакладу Ірина Горавська.

В новому укритті також облаштували реанімацію для недоношених дітей.

Шестеро діток, які перебували у цьому сховищі, потребували дихальної підтримки, особливих умов перебування, розповіла Ірина Горавська.

Нове укриття для неонатального відділення збудували за кошти обласного бюджету. Загальна вартість проєкту – мільйон гривень.

Підвальне приміщення облаштоване за правилами двох стін. В укритті – нова електропроводка, підведений кисень, є усе необхідне обладнання і медикаменти.

«Пролунав сигнал тривоги, одразу підійшли медсестри і повідомили, що треба збиратися. Навіть не думала, що тут настільки тепло, дуже гарні умови. Все подобається», – розповіла Інна Кислюк, яка лікує в перинатальному двомісячного сина. 

Нині у підвалі неонатального корпусу облаштовують укриття для ще одного відділення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співак з Луцька Дмитро Монатік випустив нову пісню. ВІДЕО
Наступна новина Батькові гени далися взнаки: у волинській теробороні служать брати, які вірять в перемогу до літа
Останні новини
Схожі новини