У Луцьку в Старому місті відкрили галерею між підземеллями, яку нещодавно розкопали

У Луцьку в Старому місті відкрили галерею між підземеллями, яку нещодавно розкопали
Під час відкриття галереї

У Луцьку відкрили галерею, що сполучає підземні приміщення вежі Чорторийських та єзуїтського колегіуму.

Подія відбулася 4 вересня, повідомили у фейсбуці на сторінці Державного історико-культурного заповідника.

Нагадаємо, у травні 2020-го під цокольним поверхом вежі князів Чорторийських був знайдений новий об'єкт – підземні кімнати. А у серпні розкопали прохід від підземель вежі Чорторийських до підземель колегіуму. Нова знахідка була засипана землею.

Роботи із відновлення галереї проводили Охоронна археологічна служба Інституту археології НАН України, Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, Спілка археологів України та Волинського національного університету імені Лесі Українки у рамках міжнародного проєкту «Польща-Білорусь-Україна».

На відкритті були присутні представники місцевої та обласної влади, а також керівництво університету.

«Це найбільші археологічні відкриття на Волині з часів проголошення незалежності України. Виявленні відкриття не залишили байдужими нікого, адже саме тут і зараз відкривається невідома історія нашого міста!» – наголошують у заповіднику.

Під час археологічних робіт виявили чимало знахідок, зокрема мініатюрну посудину-заклад XVII ст., фрагмент оригінальної фаянсової посудини із гербом XIX ст., різноманітні вироби зі скла, комплекс пізньобарокових керамічних декорів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині. За добу виявили понад 60 заражених, троє померло
Наступна новина Юному співакові з Волині подарували квартиру в Одесі
Останні новини
Схожі новини