У Луцьку археологи знайшли прохід між двома підземеллями

У Луцьку археологи знайшли прохід між двома підземеллями

Луцькі археологи розкопали прохід від підземель Башти Чорторийських до підземель колегіуму. Нова знахідка була засипана землею.

Про це розповів «Суспільному» науковець Віктор Баюк.

Віднайдений вхід до тунелю доводить припущення про з'єднання ходами нововідкритих підземель башти та колегіуму. Вони є єдиним комплексом, - каже науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк.

Читати також: «Земля пухом» тут звучить інакше. Як ми вежу Чорторийських розкопували. РЕПОРТАЖ

"Ми тільки-тільки його відкрили. У нас відкривається арковий проріз, тотожний верхньому, тобто, це двері, які з’єднують баштові підземелля з раніше невідомими і ніколи не дослідженими підземеллями кляштору", - говорить археолог.

У вежі Чороторийських тривають археологічні розкопки. Остання знахідка - це вхід до верхнього ярусу підземель єзуїтського колегіуму. Займаються розкопками і дослідженням пам’ятки студенти-історики.

Нині засипаними лишаються первісні сходи в підземелля. Як розповів археолог Віктор Баюк, їх розкопувати почнуть в останню чергу, щоб насипом виносити землю.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині закрили храм, священник якого вітав Путіна, - ЗМІ
Наступна новина «Люди віком 15-24 роки стали втричі більше хворіти на коронавірус», - ВООЗ
Останні новини
Схожі новини