У Луцьку в Свято-Троїцькому соборі паски освячуватимуть протягом двох днів

У Луцьку в Свято-Троїцькому соборі паски освячуватимуть протягом двох днів
Фото ілюстративне

У луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі паски освячуватимуть безперервно упродовж двох днів – суботи і неділі, 18 і 19 квітня, – задля того, аби унеможливити контакт людей на території храму.

Про це розповів митрополит Луцький і Волинський Михаїл 13 квітня у програмі «Тема дня» на Суспільному.

«Біля свого храму ми намалювали стрілками: як люди повинні прийти до храму, де місце для освячення і як вийти. Для тих, хто бажає під’їхати автомобілем, є окремий в’їзд і окремий виїзд. Безперебійно ланцюжком люди можуть підходити, під’їжджати, освячувати і їхати додому», – повідомив митрополит.

Він просить людей не приходити всім одночасно.

«Переживати за те, що ти будеш їсти неосвячену паску, не потрібно. Священники протягом практично двох діб будуть безперестанно чергувати  біля кафедрального собору», – наголосив Михаїл.

Зокрема, за його словами, у суботу, 18 квітня, освячення пасок починатиметься о 10-й годині і триватиме до 23:50. У неділю освячення відбуватиметься з 3-ї години ночі до 18-ї години вечора.

Читати також: Великдень без масових скупчень, а Проводи – у червні. У ПЦУ розповіли про формат святкувань

 

ТЕМА ДНЯ: Луцьк Святкування Великодня в умовах карантину СПІКЕР ПРЯМОГО ЕФІРУ: митрополит Луцький і Волинський Михаїл (ПЦУ) #UAВолинь #ТемадняЛуцьк #СуспільнеВолиньНАЖИВО

Posted by Суспільне UA: Волинь on Monday, 13 April 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як волинянам зареєструватися в центрі зайнятості
Наступна новина Як у Луцьку святкуватимуть Великдень онлайн. Перелік заходів
Останні новини
Схожі новини