У Луцьку вчаться лікувати тваринами. ВІДЕО

У Луцьку вчаться лікувати тваринами. ВІДЕО
Фото: Alwaysbusymama

У луцькому КП «Ласка» вчаться лікувати за допомогою тварин. 

Каністерапія – один із видів лікування та реабілітації людини за допомогою собак під наглядом фахівців. Ще її називають «лікувальною кінологією», - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Використовувати тварин як терапевтів почали англійці ще наприкінці 18-го століття. У Луцьку цей метод використовують з минулого року. Тоді КП «Ласка» з громадською організацією «Брестський союз підприємців сприяння» виграли транскордонний проект «Соціальна реабілітація людей з інвалідністю завдяки створення умов і спеціалістів у галузі каністерапії».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Собаки, які лікують: у Луцьку узялися розвивати каністерапію. ВІДЕО

Цього року на території КП «Ласка» почали будувати спеціальний майданчик і  провели 6 тренінгів. На останньому - цими вихідними - обговорювали як вибирати собак.

За допомогою каністерапії лікують дітей з ДЦП, аутизмом, затримкою психічного розвитку. У Луцьку вже є позитивні  результаті: хлопчика з аутизмом колись дуже налякав собака, а нещодавно за допомогою іншого пса він позбувся свого страху.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З ДКП «Луцьктепло» хочуть додатково стягнути 12 мільйонів гривень
Наступна новина «Даруйте чоловікам квіти – вони від цього щасливі», – луцька квіткарка Ірина Журба. ІНТЕРВ’Ю
Останні новини
Схожі новини