У Луцьку відбулася акція на підтримку полонених захисників Маріуполя

У Луцьку відбулася акція на підтримку полонених захисників Маріуполя

У Луцьку вчора,13 жовтня, більше 50 людей взяли участь в акції на підтримку полонених захисників Маріуполя.

На Театральному майдані зібралися родичі та друзі полонених, які долучилися до Всеукраїнського автопробігу "Волю захисникам Маріуполя", пише Суспільне

Луцьк — п’яте місто, де відбувається акція на підтримку українських військовополонених, розповіла співорганізаторка заходу Анна Пажера.

"Ми влаштували автопробіг з Києва до Львова і назад у Київ. Розказуємо про нашу біду, яка є бідою усієї України, про наших полонених, тому що люди не мають забувати, а хто їм може нагадати, як не рідні військовополонених", — зазначила співорганізаторка.

23-річний син ковельчанки Світлани Богдан, який обороняв завод "Азовсталь", — у російському полоні. Жінка каже: він мріяв про службу в полку "Азов". В серпні в окупованому Донецьку підконтрольний Росії суд засудив Андрія Богдана до 25 років колонії суворого режиму.

"Зв’язку немає, тільки відео на російських телеграм каналах. Зверталися куди тільки можна. Є віра в те, що він сильний і ми мусимо бути сильними, не маємо права здаватися", — говорить матір.

Юлія Щербакова півтора року не має звістки про свого чоловіка, який 18 місяців перебуває у російському полоні. Зі слів жінки, військовий має цукровий діабет, про його стан здоров'я жінка нічого не знає.

"Наші захисники перебувають в нелюдських умовах ми звертаємося до всіх міжнародних організацій, щоб вони почали діяти і щоб наші захисники Маріуполя повернулися додому якнайшвидше", — додала Юлія Щербакова.

"Я 18 місяців не знаю як і де дитина перебуває, — говорить мама полоненого захисника Тетяна Росіна, — Тільки знаю, що один хлопчина ще торік, в лютому бачив його в Оленівці. Я благаю, поверніть дитину додому".

Зі слів Анни Пажери, акція тривала годину. З Луцька учасники автопробігу вирушать до Рівного.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Громади на Волині зібрали понад 4 тонни сільгосппродукції для інфекційної лікарні
Наступна новина Завтра Луцьк прощатиметься з Героєм Андрієм Савчуком
Останні новини
Схожі новини