«Жыве Беларусь». Як лучани білорусів підтримували

«Жыве Беларусь». Як лучани білорусів підтримували

У Луцьку, 14 серпня, на Театральному майдані відбулась акція на підтримку білорусів.

Нагадаємо, 9 серпня, після того, як стало відомо, що перемогу на виборах президента Білорусі знову здобуває Олександр Лукашенко, білоруси вийшли на вулиці на протест, заявивши, що вибори були сфальсифікованими. Протести переросли у масштабні сутички і затримання, які тривають вже 5 днів.

На луцькому майдані зібралось близько сотні лучан. Небайдужі містяни проголошували слова підтримки, заклики до співчуття та лозунги «Жывэ Бэларусь».  Акція тривала близько 30 хвилин.

«Я родом з Білорусі. Це дуже велика біль для мене, і я не можу просто стояти осторонь. Хочу показати, що наша підтримка також має значення для сусіднього народу в боротьбі за свободу. Готувались ми два дні. І я дуже задоволена тим, як це пройшло. Дуже вдячна своїм помічникам: «Національному Альянсу», Олексію Кушнєру, і усім-усім, хто приєднався», – зазначила ініціаторка заходу Анастасія Демченко.

Під кінець акції присутні вшанували хвилиною мовчання Небесну Сотню, полеглих бійців АТО та усіх, хто помер борячись за справдливись. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кіт, який захоплює замок. У центрі Луцька – новий мурал
Наступна новина В Україні знову коронавірусний рекорд - захворіло 1847 людей
Останні новини
Схожі новини