У Луцьку віддали останню шану Іванові Корсаку

У Луцьку віддали останню шану Іванові Корсаку

У Луцьку до Свято-Троїцького собору зійшлися сотні людей, аби віддати останню шану відомому волинському письменнику та благодійнику Іванові Корсаку.

Прощання відбулося 8 грудня, – пише ВолиньPost.

Понад дві сотні людей, серед яких чимало луцьких та волинських політиків, активістів, письменників, журналістів, прийшли попрощатися з почесним лучанином Іваном Корсаком. У натовпі майоріли великі букети живих квітів, перемотаних чорними жалібними стрічками. Заупокійну відправу відспівали священники Свято-Троїцького собору.

«Ще за день до того він приймав конкурс українського слова, і, можна сказати, що він воістину, в руках тримаючи українське слово, відійшов з цього світу. Він любив Україну, родину, свою землю, він способом слова хотів цей світ зробити кращим, він любив свою батьківщину і всіх Вас», - зазначив єпископ Луцький та Волинський Михаїл. Іван Корсак не забував про рідну землю, допомагав церкві та людям, виростив гідних дітей.

«Воістину великого сина країни ми сьогодні проводжаємо в останню дорогу. Вся творча інтелігенція сьогодні скорбить, бо втрачає побратима, натхненника, фундатора, друга, людину воїна, який в руці тримав перо і слово», - додав Михаїл. Він висловив глибокі співчуття родині та розповів, що багато людей ще навіть не усвідомили масштабу втрати.

Опісля присутні в храмі прощалися із благодійником, а жалібна процесія вирушила у бік села Гаразджа Луцького району, де на місцевому кладовищі поховають благодійника.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Треба заскакувати у вагони, які в тренді», - маркетолог VolWest Group
Наступна новина Зранку чи ввечері? Експерти пояснюють, коли краще приймати душ
Останні новини
Схожі новини