Від завтра майже весь Луцьк буде без гарячої води. Мер каже, що уряд не виконав обіцянок

Від завтра майже весь Луцьк буде без гарячої води. Мер каже, що уряд не виконав обіцянок
Фото ілюстративне

Від завтра, 20 травня, відключать гарячу воду в будинках, які отримують її від газових котелень, адже припинять подачу газу до самих котелень. Мер Луцька Ігор Поліщук каже, що це сталось через невиконання обіцянок урядом.

Про це мер Луцька написав у фейсбуці.

За словами міського голови, Кабмін грубо порушує умови Меморандуму, підписаного з Асоціацією міст України. В рамках цього меморандуму уряд взяв на себе зобов’язання знайти механізми, аби компенсувати різницю в тарифах.  Але через невиконання зобов’язань тепер газ для комунальних підприємств теплоенергетики продаватимуть на умовах передоплати за ринковою ціною, яка значно вища.

«Відключення газопостачання відбувається не лише у Луцьку, але і в інших містах України. Вважаю, що Кабінет Міністрів таким чином лобіює інтереси компаній, що здійснюють торгівлю газом, та спричиняє підвищення тарифів, нехтуючи при цьому інтересами українців, доводить галузь теплокомуненерго до колапсу. Через такі дії Уряду під загрозою й початок нового опалювального сезону», – йдеться у дописі.

Луцький міський голова додає, що такі дії –  наступ на децентралізацію.

Нагадаємо, Луцькі депутати просили президента та прем’єра не відключати гарячу воду з 20 травня


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дитина 5 годин «горіла». Все, що відомо про смерть 2-річної дівчинки на Волині
Наступна новина У Луцьку почеплять камери, аби фіксувати швидкість автівок. Де саме
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні