«Дитина 5 годин «горіла». Все, що відомо про смерть 2-річної дівчинки на Волині

«Дитина 5 годин «горіла». Все, що відомо про смерть 2-річної дівчинки на Волині

У селищі Стара Вижівка 14 травня померла 2-річна дівчинка Юліана. Батьки звинувачують лікарів у недбалості, а лікарі кажуть, що матір сама відмовилась від госпіталізації. 

Натомість «Перший» зібрав усе, що відомо про цю трагедію.

Що відбувалось?

Матір дівчинки розповідає, що у Юліани напередодні уночі різко підвищилась температура, вона сягала 40 градусів. Інших симптомів, з її слів, не було. Жінка викликала сільську фельдшерку, аби та оглянула дитину. Після огляду вона порадила дати жарознижувальне та направила до сімейного лікаря. Матір дівчинки відразу зателефонувала до сімейного лікаря, а та порадила їй викликати швидку. Батьки не стали чекати приїзду швидкої та дістались до лікарні в Старій Вижві власною автівкою. 

Зі слів матері, дівчинку оглянув не дитячий лікар, а анастезіолог, який чергував. Дівчинці вкололи укол від температури і порадили чекати до ранку, аби зробити аналізи.  Каже, що госпіталізовувати дитину їй навіть не пропонували. 12 травня жінка телефонувала знову сімейному лікарю, але та не брала слухавку, тому здавати аналізи з дитиною вони пішли у сільську амбулаторію. Їх оглянули та порадили взяти направлення на флюрографію, втім сімейна лікарка, яка мала б його виписати, не відповідала на дзвінки. 

Згодом стан дитини знову погіршився. Дівчинці поміряли рівень ацетону, він був високим, його збили і маля заснуло. В цю ніч 2-річна Юліана померла. Батьки проводили реанімаційні дії, прибігла сільська фельдшерка, але це не допомогло. 

«Дитина 5 годин "горіла" через високу температуру. Вона померла так і не дочекавшись допомоги», - розповіла мати дівчинки.

Що кажуть лікарі?

Як зазначає Суспільне.Волинь сімейна лікарка дівчинки Наталія Карпенко перебуває на роботі та веде прийом пацієнтів. Вона відмовилась від будь-яких коментарів, лишень зазначила: «Ведеться слідство, винен буде той, хто не догледів дитину».

Сімейна лікарка з якою підписала декларацію мама померлої дівчинки, має стаж більше 25 років, раніше скарг на неї дирекція установи не отримувала.

"Те, що дзвонила, я не можу вам пояснити цю ситуацію, а лікар не брала слухавку... Якщо її скерували на рентген, то мамі з дитиною обов'язково треба було їхати на рентген у амбулаторію Старовижівської районної лікарні", – пояснює директорка.

Директорка закладу Наталія Капітула каже, що мама сама відмовилася від госпіталізації, але письмової відмови у закладі немає.

Що кажуть у поліції?

У довідці про смерть, яку отримали батьки, зазначено, що Юліанія померла від легенево-серцевої недостатності та пневмонії. Матір дівчинки звернулася у поліцію.

Як розповіла інспекторка сектору комунікації Нацполіції Волині Марина Балдич, наразі відкрито кримінальне провадження за фактор умисного вбивства та неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником.

 «Перший» висловлює щирі співчуття рідним та близьким!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Зрозумів, що в мене – зашквар». Як донька і мама допомогли лучанину звільнитись від наркотиків
Наступна новина Від завтра майже весь Луцьк буде без гарячої води. Мер каже, що уряд не виконав обіцянок
Останні новини
Схожі новини