У Луцьку відкрили виставку пам'яті сина Миколи Голованя. ФОТО

У Луцьку відкрили виставку  пам'яті сина Миколи Голованя. ФОТО
Джерело фото: Район.Луцьк

У луцькій Галереї мистецтв відкрили виставку відомого скульптура Миколи Голованя, яку присвятили  пам’яті його сина Миколи.

5 грудня Головань-молодший святкував би день народження, – пише Район.Луцьк.

Виставка містить не тільки роботи майстра, а й малюнки його сина, який за своє коротке життя (1972–2005)співпрацював з батьком – створював скульптури та реставрував їх. Виставку урочисто відкрили 4 грудня.

Друзі та колеги Голованя з теплотою згадували про його сина.

«У 2001 році у Луцьку був Міжнародний пленер скульптури. Літо. Микола Миколайович, син Миколи Микитовича, вибрав величезну каменюку, та що біля кафе «Сніжинка». Вдягнений так, по-грецьки, – кусок шкіри з поясом і на голові шапочка. І він тим долотом, зубилом і молотом ту скалу «лупає». Я дивився збоку, як в промінні сонця виграють його м’язи. А він хлопець такий, під метр дев’яносто, засмаглий, і ті м’язи справді від праці. Я милувався процесом його робити, навіть мало звертаючи увагу, що він там вирізає з того каміння. Це закарбувалося у пам’яті на все життя. Він був відданий роботі», – розповів Олександр Кравчук.

Микола Головань пригадує, що син не підпускав до своїх робіт і все намагався зробити сам. Він щасливий, що роботи сина Миколи є у луцькому парку, адже починав творити там скульптури й він сам.

Колеги митця під час відкриття виставки закликали керівників Луцької міськради, щоб ті організували догляд за всіма скульптурами міста, адже деякі з них уже покриваються мохом. Скульпторка Ірина Дацюк закликає громадян не білити і не фарбувати скульптури, краще їх покривати дельфіном, тоді вони не псуватимуться.

Помилуватися роботами відомого скульптора Миколи Голованя та малюнками його сина можна буде до 27 грудня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головні нововведення ЗНО у 2019 році
Наступна новина Берет, кашкет і ковзани: волиняни на величезній ковзанці майже сто років тому. РЕТРОФОТО
Останні новини
Схожі новини