Відомий музикант організував унікальну імпрезу для підтримки розвитку Будинку Голованя

Відомий музикант організував унікальну імпрезу для підтримки розвитку Будинку Голованя

У колі друзів та поціновувачів його творчості, в атмосфері якісної української пісні і поезії, із ціллю допомогти розвитку унікальної мистецької локації – саме так  відзначив свій день народження відомий композитор та бард з Володимира Сергій Шишкін.

Відбулася ця подія в останню неділю червня у Луцьку біля будинку скульптора Миколи Голованя.

До слова, захід не є, так би мовити, разовий та має свою історію. Адже свої уродини Шишкін  багато років відзначає у форматі мистецького заходу, що від 2014-го року організовується під назвою  «ДНюха патріота».  У цій імпрезі, крім Шишкіна, традиційно беруть участь митці, близькі йому за баченням.  Важливо, що кожного року «ДНюха» присвячена темі, до якої, на думку Сергія, необхідно привернути увагу.  

Цього року в події взяли участь музиканти Юрій Поліщук, Василь Чепелюк, Микола Більшевич, Руслана Моклиця, актор Дмитро Безвербний, поети Ольга Ляснюк та Іван Мирка.

«Сергійку, я тебе ставлю завжди в приклад, як борця, який робить неймовірно значний внесок у розвиток української культури. Ти вже стільки всього досягнув і на такому рівні, що напевно багато управлінь культури такого не робили. Будь нам здоровий і май ще багато сил для втілення своїх ідей в життя», – зазначив під час заходу лідер гурту «Чорні черешні» Юрій Поліщук.

Подібні слова поваги і захоплення, підкріпленні конкретними життєвими історіями, звучали на адресу іменинника від всіх учасників «ДНюхи патріота». Водночас, під час імпрези присутні неодноразово згадували і видатного скульптора Миколу Голованя. Захід не випадково відбувся біля його легендарного будинку, адже таким чином Сергій Шишкін хотів привернути увагу до теми створення музею видатного скульптора у цьому просторі. Також, під час події кожен присутній міг пожертвувати кошти на розвиток будинку Миколи Голованя. Зокрема, для того, щоб простір не руйнувався, зараз треба провести дороговартісні ремонтні роботи.

«Дві години неймовірних відчуттів. Слідкував за зміною емоцій. Обличчя гостей все показали. Це місце живе своїм життям і Луцьк щасливий, що Микола Головань подбав, щоб воно було! Дякую за підтримку. Дякую, що нам є для кого робити такі імпрези» ділиться своїми враженнями Сергій Шишкін.

Також він додає, що зробити свій внесок в облаштування та ремонтні роботи  будинку Голованя може кожен. Наприклад, бажаючі можуть пожертвувати будь-яку суму коштів на картку доньки Миколи Микитовича – 4149 4991 3488 6652 (Головань Наталія Миколаївна). Адже саме родина та друзі скульптора нині займаються збереженням та розвитком простору.

Автор фото: Роман Гречаник


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Арештували волинянина, який зґвалтував 18-річну дівчину
Наступна новина Україна повернула 144 полонених, з них 95 захисників «Азовсталі»
Останні новини
Схожі новини