У Луцьку відкривають університетський храм

У Луцьку відкривають університетський храм
Церква Святої Софії у Луцьку

У Луцьку відкриють церкву Святої Софії, яка діятиме на території бібліотечного та лабораторного корпусів Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Урочистість відбудеться у вівторок, 20 жовтня, повідомили на сторінці вишу у фейсбуці.

Початок дійства – о 9-й годині.

«Чин освячення і першу Божественну літургію очолить митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Настоятель церкви протоієрей Віктор Пушко запрошує всіх розділити радість спільної молитви», – йдеться у повідомленні.

Як інформує студентський інформаційний портал «Нівроку» із посиланням на настоятеля Віктора Пушка, локацію для будівництва церкви обрали більше як 10 років тому.

«Церква названа на честь Софії Премудрості Божої. Не плутати ізі святою Софією. Мається на увазі божество, а не людина», – розповів протоієрей.

За словами настоятеля, під час служб у храмі використовуватимуть гучномовці. Віктор Пушко, однак, запевнив, що вони налаштовані так, аби звук було чутно лише на прихрамовій території.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що робити, якщо у лікарні із хворого на коронавірус вимагають гроші за лікування? Роз'яснення МОЗ
Наступна новина 20 тисяч випадків на добу. У МОЗ озвучили найгірший прогноз захворюваності на грип і коронавірус
Останні новини
Схожі новини