У Луцьку відкрився новий медичний центр

У Луцьку відкрився новий медичний центр

У Луцьку запрацював діагностичний центр «МРТ+». У ньому – найсучасніший томограф Siemens, пройти обстеження на якому поки можна без черги.

Медичний центр на проспекті Молоді, 12 відкрила мережа «Гемо медика Луцьк».

Найсучасніший апарат

У медичному центрі працює томограф Siemens Avanto 1,5Т 2019 року виробництва. Це апарат, аналогів якого поки немає в медзакладах Луцька. Встановлювали його фахівці компанії-виробника. Також обладнання перебуває під цілодобовим моніторингом компанії Siemens.

Магнітно-резонансна томографія дозволяє побачити патологічні зміни будь-яких органів, зокрема, головного мозку, кістково-м’язової системи, внутрішніх органів. При МРТ можна діагностувати запальні процеси, пухлини, травми, тощо.

Подвійна перевірка

Під час процедури магнітно-резонансної томографії пацієнту роблять більше сотні знімків, після чого лікар-рентгенолог пише свій висновок. При цьому заключення перевіряє і підтверджує своїм підписом ще один фахівець. Це дозволяє мінімізувати вірогідність помилки.

«Якісна діагностика – це запорука постановки правильного діагнозу, а відтак – призначення правильного лікування», - каже провідна лікарка-рентгенолог центру Наталія Негря.

За її словами, для того, щоб МРТ-дослідження було максимально корисним, скеровувати на нього повинен лікар.

«Обстеження повинне мати чітке завдання. Аби не було так, що пацієнт спершу зробив МРТ, а лікар потім сказав, що це не та зона, що йому потрібна», - пояснює Наталія Негря.

Можна обстежувати навіть плід

На відміну від комп’ютерної томографії, МРТ не має іонізуючого випромінення, відтак обстеження можна проходити навіть вагітним жінкам і дітям. Буває, що дослідження проводять для виявлення патологій навіть у плода.

Лікарка спростовує міф про те, що МРТ не можна проходити усім, хто має метал в тілі. Мовляв для заміни суглобів чи скріплення кісток в сучасній медицині використовують сплави, з якими можна робити МРТ.

Не можна обстежуватись в магнітно-резонансному томографі лише людям, які мають кохлеарні імпланти, кардіостимулятори або мали проникаюче поранення ока і є ризик, що всередині міг залишитись уламок металу. Решта ситуацій розглядається індивідуально.

Ціни

МРТ головного мозку у медичному центрі коштує 1200 гривень, з контрастним підсиленням – 2200, одного відділу хребта – 1100 і 2100 відповідно, трьох відділів – 2500 і 3500 гривень, органів черевної порожнини – 2000 і 3000 тисячі, тазу – 2000 і 3000 тисячі, суглобів – 1500 тисячі гривень.

Дітям до 5 років процедуру проводять під седацією, адже для чіткості знімків в томографі не можна рухатись.

Де працює

Медичний центр «МРТ+» розташований на проспекті Молоді, 12 у Луцьку. Він працює з 09:00 до 17:00 у будні. Поки обстеження можна пройти без черги.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (9)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як луцька школа № 9 відсвяткувала ювілей
Наступна новина «Людей – тьма-тьмуща». Як у Луцьку минув перший день видачі електронних квитків
Останні новини
Схожі новини