Як луцька школа № 9 відсвяткувала ювілей

Як луцька школа № 9 відсвяткувала ювілей
Ювілей 9-ї луцької школи (фото ІА Волинські Новини)

Луцький навчально-виховний комплекс №9 відзначив 80-річчя.

Урочистості з цього приводу відбулися 22 жовтня у приміщенні Волинського обласного муздрамтеатру імені Тараса Шевченка, пише ІА Волинські Новини.

Зі слів директора навчального закладу Олександра Дубини, незадовго до святкування такої поважної дати, керівництво школи звернулось до державного архіву Волинської області.

 

У документах виявили, що станом на 1939 рік у документації згадується неповна середня школа №9 на вулиці Шевченка, 12.

«Усі знають, де це знаходиться, тому що поруч – на Шевченка, 14, – Будинок вчителя. А отой будиночок, який не видно за деревами, і є першим приміщенням неповної середньої школи №9. Перша назва цієї вулиці – вулиця Люблінської унії. Недовго там школа була, бо у постанові виконкому за 1940 рік сказано закінчити будівництво школи № 9 уже на вулиці Панській – в сучасності це приміщення централізованої бухгалтерії управління освіти та науки Луцької міської ради, що наразі виглядає дуже гарно і ошатно. Але й там пробула школа недовго, бо в документі обліку збитків, нанесених німецько-фашистськими загарбниками школам та дитячим садкам міста Луцька, згадується чеська неповна середня школа № 9 по вулиці Червоної Армії, 23-25, – наразі це всім відоме приміщення міської прокуратури на вулиці Винниченка, 13-15. Потім школу перенесли на вулицю Кафедральну, 6 (у минулому – вулиця Надії Крупської, – ред.), у приміщення НУХТ на Замковій площі. З 1 вересня 1959 року заклад перенесли на вулицю Леніна, у приміщення, де нині знаходиться автошкола. Потім її перенесли до приміщення луцької школи №4 і, нарешті, у 1968 році збудували нове приміщення на вулиці Потапова, 30, у якому ми знаходимось і донині», – розповів про історію школи її очільник.

Також Олександр Дубина зазначив, що у залі присутній Василь Федорович Дідик, який обіймав пораду директора школи № 9 з 1962-го по 1968 рік.

«Я прошу, щоб у цей момент увімкнули світло в залі, тому що дуже приємно, що ця людина, директор дев’ятої школи, зараз з нами», – звернувся до присутніх у залі чинний директор освітнього закладу.

Тим часом зал привітав екс-очільника школи аплодисментами.

Опісля відбулося святкове віншування від призерів міського конкурсу «Ой роде наш красний, роде наш прекрасний» фольклорного гурту «Червона калина» під керівництвом Марини Приходько.

Також гості побачили хореографічну композицію «Джуринські витівки».

Від імені Луцької міської ради присутніх привітала заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ірина Чебелюк.

Також особливими подяками відзначили ветеранів навчального закладу, які присвятили не одне десятиліття життя роботі у школі, та членам педагогічного колективу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У 70% луцьких ресторанів є проблеми на кухні», - експерт Сергій Матяш
Наступна новина У Луцьку відкрився новий медичний центр
Останні новини
Схожі новини