«Людей – тьма-тьмуща». Як у Луцьку минув перший день видачі електронних квитків

«Людей – тьма-тьмуща».  Як у Луцьку минув перший день видачі електронних квитків
В офісі «Сіті кард» (фото Суспільного)

У Луцьку почали видавати електронні картки для проїзду пільговиків у громадському транспорті. У перший день їх видачі, 22 жовтня, в офісі «Сіті кард», що на вулиці Лесі Українки, 16, прийшло дуже багато пенсіонерів.

Про це – у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, з 11 листопада у Луцьку стартує безготівкова оплата проїзду у маршртуках та тролейбусах.

Читати також: Безготівковий проїзд у Луцьку. Які документи треба взяти, щоб отримати електронний квиток?

«Пройти не можна. Ото оголосили із сьогоднішнього дня – то там людей тьма-тьмуща. То я там буду стояти цілий день? В мене є посвідчення, нащо воно мені треба», – каже лучанка Ольга.

«Я приїхав, більше ніж годину тут стояв. Отримав тільки папір, щоб оформити, але там така черга, туди не дійдеш, треба на роботу їхати, працювати», – розповів лучанин Андрій Косюр.

«Прийшло на вайбер сюди, он, будь ласка, займає кілька хвилин. А ви подивіться, скільки людей – тут півтисячі людей. Хіба це правда така?» – обурюється Микола Боконський.

Усередині приміщення люди розповіли, що обурені організацією видачі карток.

Пенсіонер Віктор Кінаш каже, що простояв у черзі 2 години – від 8-ї ранку. Отримати картку, каже, не може, бо не працює оргтехніка в адміністраторів.

«Анкети видаються, там є віконце. Хто на підвіконні заповнює анкету, хто на спині заповнює, тому що ви бачите, скільки народу, і всі хочуть бути першими. Заповнюють, але не можуть сканувати фото, бо апаратура не витримує навантаження, і от зараз оператор вже вдруге пробує, щоб активізувати картку цю», – каже Віктор Кінаш.

За столом в адміністратора Віктор Кінаш пробув годину 45 хвилин.

Пенсіонерка Галина Пономаренко каже, що картку їй видали за 10 хвилин.

У центрі людей обслуговують працівники за 5-ма робочими столами. Адміністраторка Оксана Радзій каже, що такої кількості охочих отримати картки вони не очікували.

Читати також: У Луцьку почали видавати електронні квитки. Де їх можна отримати?

Картки, які отримують пільговики, необхідно активувати. Це потрібно буде зробити в офісі «Сіті кард» перед запуском електронної системи оплати 11 листопада.

Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов розповів, що з 29-30 жовтня в місті встановлять 50 терміналів, у яких можна буде придбати неперсоніфікований квиток за 35 гривень.

«Ви придбали картку, і далі на цю картку там буде рахунок, номер. Ви перераховуєте кошти – 50, 100, 500 гривень, це вже персонально. Далі ви проїжджаєте в транспорті, проходите процес валідації, і гроші за проїзд будуть зніматися. Персоніфікованих електронних квитків ми маємо виготовити більше 70 тисяч. Це буде залежати від звернення. 22 тисячі учнів, вони всі звернуться, ми будемо по школах працювати, вірніше, оператор. В нас є 52 тисячі пенсіонерів, там спрогнозувати, скільки звернуться, ми не можемо, але оператор до цього готовий», – розповів Володимир Степанов.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрився новий медичний центр
Наступна новина «Дати шанс на розвиток, а не заважати». У Волиньраді вирішили допомогти проблемній громаді
Останні новини
Схожі новини