У Луцьку відкриють нову школу

У Луцьку відкриють нову школу

Цього року в Луцьку планують відкрити альтернативну школу «Вільний простір». У ній дітям допомагатимуть стати успішними, використовуючи формулу успіху сучасного світу – поєднання логічних здібностей та емоційного інтелекту.

За словами ідейної натхненниці та координаторки Громадської ініціативи «Вільний простір» Наталії Дятловської, батьки та педагоги обласного центру Волині спочатку дискутували щодо освітянських проблем в соцмережах.

Згодом об’єдналися та вже кілька місяців працюють над відкриттям альтернативного закладу освіти, де діти зможуть не лише отримувати обов’язкові, передбачені державною програмою знання, а й розвивати додаткові уміння та навички.

Організатори вже провели першу зустріч батьків та педагогів, які готові віддати своїх дітей до школи та зараз активно займаються пошуком педагогів-новаторів, меценатів та інвесторів, аби проект запрацював вже з початком цього навчального року. Отож, усіх зацікавлених запрошують долучитися до ініціативи та відвідати чергову зустріч.

Відбудеться зустріч 15 травня о 17:00.

Місце проведення: конференц-зал Волинської обласної бібліотеки для юнацтва (за адресою пр. Волі, 2).

Під час заходу відбудеться презентація альтернативної школи «Вільний простір», де усі охочі зможуть дізнатися про місце розташування навчального закладу, підходи та методику навчання, умови участі в навчальному процесі дітей та батьків.

У коментарі «Першому» Наталія Дятловська пояснила, що у школі буде повна шкільна програма і додаткове навчання. 

«Це буде повний комплекс навчання. Поки що це буде початкова школа. Ми зараз шукаємо можливості повних інвестицій. Так як у загальноосвітній школі батьки здійснюють деякі оплати, так само у нашій школі будуть суми, які потрібно буде оплачувати. Ми на презентації озвучимо вартість навчання», – сказала вона.

За її словами, школа відкривається як громадський центр освіти на базі громадської організації.

«Усі громадські організації мають право надавати освітні послуги охочим батькам. Це батьківська ініціатива. Батьки виявили бажання, щоб об’єднатись у команду людей і знайти відповідних педагогів, які могли б займатись із дітьми за альтернативною програмою. Атестацію діти отримуватимуть в загальноосвітніх школах перейшовши на такі види навчання, як екстернат, дистанційне чи домашнє навчання», – зазначила засновниця.

«Це загальновідома практика по всій країні. Так працюють приватні школи. З часом вони отримують ліцензії на проведення навчання на повному ліцензуванні. Це все державою затверджено. Ми нічого не робимо, що не вписується у державні правила і рамки» – додала Наталія Дятловська.

 
Ранковий гість. Наталія Дятловська

Ініціаторка створення у Луцьку Альтернативної початкової школи

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 14 May 2019

За додатковою інформацією звертайтеся за телефонами: 099-619-72-97, 068-911-23-92 – Наталія Дятловська.

Або слідкуйте за сторінкою проекту у мережі Фейсбук, та пишіть на електронну адресу – [email protected]

Нагадаємо, у Луцьку цього року запрацює ще одна школа – приватна. Дізнайтесь більше про це тут: Якою буде приватна школа ThinkGlobal у Луцьку: особливості, ціни, набір


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це процес очищення» – священик Михайло Бучак про чвари в ПЦУ
Наступна новина Волинський лісгосп – найкращий в Україні за дотриманням охорони праці
Останні новини
Схожі новини