У Луцьку відзначили 109-ту річницю народження Степана Бандери (ФОТО)

У Луцьку відзначили 109-ту річницю народження Степана Бандери (ФОТО)

У Луцьку на площі Героїв Майдану відбулися заходи з відзначення 109 річниці народження лідера ОУН Степана Бандери.

Акція розпочалася з спільної молитви за Степана Бандеру та усіх борців за свободу і незалежність України.

Перед присутніми виступив перший заступник голови Волинської облради свободівець Олександр Пирожик. Він відзначив, що в минулі роки в новорічні дні їздив на Схід України до бійців. Цього ж року планує поїхати на Донбас на Водохреще.

«Будучи дома, мав змогу оцінити, що транслюють у новорічну ніч наші телеканали. Ми недалеко відійшли від совка. Влада боїться бандеризації України. Як бояться її наші сусіди на Сході та Заході. Бо тоді Україна буде не аморфною країною, а могутньою державою, з якою будуть рахуватися усі».

Також перед громадою виступили лідери націоналістичних місцевих організацій, громадські діячі, голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік, учасник російсько-української війни, член Луцького міського комітету ВО «Свобода» Олександр Скиба, очільник Волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Дяченко, голова Волинського братства ветеранів ОУН-УПА Богдан Вівчарик та інші.

До підніжжя монументу, де має бути споруджений памятник Бандері, поклали квіти. А хор «Посвіт» виконав кілька патріотичних пісень.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що задекларував кандидат на посаду першого заступника голови ОДА Олександр Киричук
Наступна новина Зі Львова літатимуть літаки до нової країни
Останні новини
Схожі новини