У Луцьку на фасаді корпусу ВНУ хочуть намалювати Бандеру

У Луцьку на фасаді корпусу ВНУ хочуть намалювати Бандеру
Степан Бандера

У Луцьку на фасаді факультету політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки хочуть намалювати мурал із зображенням провідника ОУН Степана Бандери.

Про це стало відомо під час «гарячої лінії» голови Волинської обласної ради Ірини Вахович, повідомили у пресслужбі облради.

Представники громадської організації «Бандерштат» попросили у голови Волиньради погодити ескіз пам'ятного муралу з образом Степана Бандери, який пропонують розмістити на згаданому приміщенні.

Як відомо, у Луцьку з 2008 року ведуться розмови про будівництво пам’ятника Степану Бандері, навіть вибрали місце для нього – площа перед РАЦСом.

Зараз там встановлений постамент, біля якого вшановують пам'ять  Бандери.

Довідково
Степан Андрійович Бандера – український політичний діяч, один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху, провідник Організації українських націоналістів.
Бандера народився у 1909 році в селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині у сім'ї священника. У студентські роки брав активну участь в організованому українському національному житті.
Під час Другої світової війни ОУН на чолі з Бандерою вела повстанську боротьбу проти нацистів та більшовиків. Рух ОУН мав народно-визвольний характер та був спрямований проти свавілля, яке зчиняли на українських землях як радянські, так і німецькі солдати.
Степан Бандера загинув 15 жовтня 1959 року в Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.
 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вакцина не завершить пандемію коронавірусу, – ВООЗ
Наступна новина «Ми лідери». У передвиборчих рейтингах Волині партія «ЗА майбутнє» – перша
Останні новини
Схожі новини