У Луцьку відзначили День міста. Фото з урочистостей

У Луцьку відзначили День міста. Фото з урочистостей
У Луцьку відзначили День міста. Фото ІА «Волинські Новини»

З народи 935-річчя Луцька на Театральному майдані міста відбулась урочиста академія, під час якої вручили звання «Почесного громадянина Луцька», а також віддали шану лучанам, які загинули захищаючи Україну від російського агресора.

До присутніх звернувся виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт який відзначив, що крізь віки в Луцьку змінювались люди, сім’ї, покоління, вулиці, майдани. Але незмінним залишається вічний потяг до волі і любов до Волині: «Не змінювались принципи і традиції. Наше місто заслуговує лише на повагу». Про це інформує ІА «Волинські Новини».

Він зауважив, що Луцький замок – символ незламності, адже жодного разу ворог не зумів захопити його і зайти всередину. Все тому, що його захищали лучани. Як і зараз, коли лучани захищають рідну землю на сході України.

Також він пригадав, що в 1429 році в замку Любарта зібрались всі монархи Європи для того, щоб об’єднатися і дати опір агресору: «Луцьк – це місто, яке об’єднує народи, людей, країни».

Як зазначив Григорій Пустовіт, команда, яка вже три з половиною роки керує містом, запам’ятається Луцьку. З його слів, це не лише міський парк, в який вдихнули нове життя. Не тільки сквери, новий фонтан, який скоро запрацює в центрі міста, не лише оновлені школи і садочки, відремонтовані прибудинкові території і вулиці.

«Найголовніше, чим ми запам’ятаємось – це вірою в те, що зміни можливі сьогодні, а не десь завтра. Зміни, які вже відбулись. Ми показали, що за 3,5 року можна зробити більше, ніж за 10 попередніх. Віра в зміни вже сьогодні – найбільший наш здобуток. Тільки разом влада і громада роблять ці зміни», – зазначив Григорій Пустовіт та побажав лучанам подолати всі незгоди, щастя, успіху, наснаги, талану, миру і злагоди.

В рамках урочистої академії вручили відзнаки почесним громадянам міста. Так, за високий патріотизм, активну життєву та громадянську позицію, вагомий внесок у становлення Української держави та розвиток жіночого руху, формування національної свідомості, вірність та принциповість в утвердженні ідеалів незалежної України звання «Почесний громадянин міста Луцька» присвоєно голові Волинського відділу Союзу українок Любові Ганейчук.

Співаку, композитору, автору-виконавцю пісень В’ячеславу Хурсенку посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Луцька» за високопрофесійну виконавську майстерність, визначні досягнення на ниві музичного мистецтва, вагомий особистий внесок у відродження та розвиток національної культури, популяризацію української пісні. Відзнаку отримала його дружина Ольга Йосипівна.

Вшанували і загиблих воїнів з Луцька, які віддали свої життя боронячи кордони України на сході. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено солдата Юрія Лавренчука. Відзнаку отримали дружина Лілія та донечка Анна.

Полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Любов – це те, що ми робимо. Вітання з Днем Луцька від компанії «Інвестор»
Наступна новина Як народжувався гігантський банер у центрі міста: автори розкрили секрети
Останні новини
Схожі новини