У Луцьку вимагають, аби вчителі вакцинувалися від кору

У Луцьку вимагають, аби вчителі вакцинувалися від кору
Фото: Clutch.ua

У Луцьку вимагають, аби щелення від кору були не лише у школярів, але й у вчителів. 

Як прокоментував начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук, ситуацію можна вирішити одним єдиним способом: якщо в місті довести кількість вакцинованих до 95%. Лише у цьому випадку проблема реально врегулюється, – пише ІА Конкурент

«На сьогодні ситуація з кором є незмінна. Тому ми закликаємо батьків робити щеплення. І робити їх вчасно. У першу чергу ми повинні думати про своїх дітей і про себе», - коментує Микола Якимчук.

Він упевнений, що низький рівень вакцинації спричинений значною мірою розмовами в соцмережах.

«Хтось написав, що ця вакцина погана чи небезпечна. А потрібно всього лише радитися з лікарями-спеціалістами, адже потім може бути пізно», - переконаний начальник управління охорони здоров.я Луцької міськради.

«На сьогодні троє вчителів захворіли на кір, тому щеплення працівників освітніх закладів на сьогодні є також обов’язковим. Адже достатньо невеликого контакту з хворим, коли немає щеплення і імунітету, і людина 100 % захворіє. Щеплені ж хворіють значно легше», - каже Микола Арсентійович.

Як розповіла заступник начальника управління освіти Тетяна Силка, недопущення до навчання нещеплених дітей у Луцьку відбудеться по різних школах індивідуально. Зокрема, за рішеннями педради чи дирекції самої школи.

«Десь таке недопущення буде уже завтра, а в окремих школах – до кінця тижня, приміром. Певні заходи також будуть проведені і щодо вакцинації вчителів», - підсумувала Тетяна Олександрівна.

Нагадаємо, у Волинській облдержадміністрації відбулася нарада, на якій було рекомендовано дітей без щеплень від кору не пускати в освітні заклади. Станом на 17 січня на Волині налічувалося близько 300 осіб, які захворіли на кір.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Рівненщині у майже 60 школах продовжили канікули
Наступна новина Волинь - серед областей, де храми УПЦ МП найактивніше переходять у нову церкву. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини