У Луцьку вимагають позбавити муніципалів права демонтувати МАФи

У Луцьку вимагають позбавити муніципалів права демонтувати МАФи

У Луцьку вимагають реорганізувати департамент муніципальної варти Луцької міської ради, позбавивши його працівників права демонтувати МАФи у місті.

Відповідну петицію зареєструвала 19 липня Катерина Приймак, повідомляє Волинь24.

З її слів, з утворенням департаменту муніципальної варти малий бізнес Луцька «постав перед загрозою знищення».

«Під гучні заяви про дієвий механізм боротьби із незаконно встановленими мафами у Луцьку, муніципалами фактично проведено інквізицію неспроможних протидіяти незаконному формуванню, діяльність якого стала запорукою процвітання наближених до влади так званих мафових бізнесменів», - пише жінка.

Читайте також: Муніципали пояснили, де і як у Луцьку можна смажити шашлики

Вона вважає, що демонтуючи кіоски та інші МАФи, муніципали тим самим позбавляють не лише підприємців власності, а й громаду – робочих місць, місцевий бюджет – податків.

«Варварські методи муніципалів з демонтажів приватної власності в обхід встановленого законом порядку припинення права власності на чуже майно є беззаконням», - йдеться у петиції.

Читайте також: Буча в Луцьку: люди заблокували гаражі, які хочуть знести муніципали. ВІДЕО

«Без малого бізнесу розвитку громади не буде. Вважаю, що реорганізація департаменту муніципальної варти Луцької міської ради шляхом позбавлення останніх функцій з демонтажу тимчасових споруд є надзвичайно важливою - соціальною. Це створення робочих місць, самозайнятість громади, а відтак самодостатність», - вважає Катерина Приймак.

Для розгляду у відповідних службах міської ради петиція за 14 днів повинна набрати 300 голосів. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку горить підстанція: в центральній частині міста зникло світло. ФОТО
Наступна новина У Луцьку загасили пожежу на електропідстанції. ФОТО
Останні новини
Схожі новини