У Луцьку вирішуватимуть, як будувати два блоки «Хмельницької АЕС»

У Луцьку вирішуватимуть, як будувати два блоки «Хмельницької АЕС»
Хмельницька АЕС, фото - Волинська газета

У Луцьку говоритимуть про будівництво нових двох енергоблоків на ВП «Хмельницька АЕС».

Громадські слухання з цього приводу відбудуться 20 лютого в приміщення Волинської обласної ради (овальний зал). Початок о 12 годині, – йдеться на сайті Волиньради.

Зазначається, що планується будівництво енергоблоків № 3, 4 на ВП «Хмельницька АЕС» одиничною потужністю ~1000 MВт. із застосуванням реакторної установки ВВЕР-1000 європейського виробництва, яка відповідає вимогам нормативних документів України та міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Площа ділянки – 14,8 га, площа забудови – 4,5 га, радіус санітарно-захисної зони – 2,7 км навколо АЕС, радіус зони спостереження – 30 км навколо АЕС.

До слова, такі ж громадські слухання відбудуться і в Хмельницькому, Рівному, Житомирі, Вінниці, Чернівцях, Києві та Івано-Франківську.

Окрім того, протягом січня – лютого плануються експертні консультації із зачепленими державами ( Республіка Австрія, Республіка Білорусь, Республіка Польща) в рамках транскордонної процедури оцінки впливу на довкілля.

Довідково: Хмельниицька атомна електростанція (ХАЕС) — атомна електростанція, яка розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. На електростанції працює 2 ядерних реактори ВВЕР-1000 (підключені у 1987 і 2004 роках відповідно) загальною потужністю 2000 МВт. Основне призначення станції — покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Село під Луцьком залишиться без транспортного сполучення з містом у вихідні
Наступна новина У сільській школі на Волині стривожені можливою реорганізацією
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні