У Луцьку – виставка картин дітей з синдромом Дауна

У Луцьку – виставка картин дітей з синдромом Дауна
Фото Суспільне.Волинь

У Луцьку в галереї "Art gallery" відкрили виставку творчих робіт "Осінній променад очима "сонячних" дітей", які малювала молодь з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. На виставці представлені майже 30 малюнків та картин. Виставка творчих робіт триватиме в артгалереї "Луцьк" упродовж двох тижнів.

Про це розповіла Суспільному співорганізаторка виставки Катерина Свіщева.

З її слів, заняття з малювання та підготовка до виставки відбувалися у творчій майстерні, яку організували, перемігши у бюджеті участі Луцька торік.

"Ми пишаємося, що наші діти талановиті, творчі. Їхні картини – яскраві. А це означає, що ми робимо їхнє життя позитивним та щасливим", – зазначила співорганізаторка виставки.

Навчала мистецтву малювання картин творча керівниця соціальної майстерні Олександра Гусєва. Каже: паралельно любові і терпінню вчилася сама.

"Вони бачать у вікно, як ти ідеш до них на заняття – відкривають двері з посмішкою, обіймами, біжать до тебе і цей настрій. Такий підхід до людей я далі використовую", – додала очільниця гуртка. 

Як розповіла одна з авторок картин Оксана Савкевич, аби створити красиві полотна, доклала неабияких зусиль та старань, адже дуже чекала на початок виставки.

"Я старалася сильно, щоб зробити гарні картини. І мрію стати художницею", – зазначила дівчина.

Мама авторки картин Ірина Савкевич напередодні виставки дуже хвилювалися. Зі слів жінки, донька презентувала в артгалереї шість полотен. "Дуже любить малювати. На ці заняття ходили, не пропускали. Вона ходила із захопленням і дуже переживала за цю виставку", – розповіла лучанка.

Картини та малюнки можна придбати в артгалереї, виручені гроші учасники громадської організації "Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку" планують витратити на потреби організації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Знайшли хлопця, який розмалював «розумну» зупинку в Луцьку. Він усе прибрав
Наступна новина Понад 90% госпіталізованих з ковідом волинян – невакциновані
Останні новини
Схожі новини