Понад 90% госпіталізованих з ковідом волинян – невакциновані

Понад 90% госпіталізованих з ковідом волинян – невакциновані

Наразі у лікарнях області перебуває більше 11 тисяч пацієнтів з коронавірусом. 45% з них – кисневозалежні. 90-93% випадків госпіталізованих хворих – невакциновані пацієнти.

Про це стало відомо під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та стану вакцинальної кампанії від COVID-19 у області, пише ІА «Волинські Новини».

Головна спеціалістка управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Рожко повідомила, що в області станом на 2 грудня було 1 146 госпіталізованих з коронавірусною інфекцією. З них 45,6% потребують кисневої терапії.

Водночас, зауважила вона, ситуація з забезпеченням киснем лікарень області стабільна, хоча загалом в Україні вона є критичною.

«Всі лікарні забезпечені киснем і збоїв із постачанням немає. Є домовленості, що вони будуть безперервні. Але споживання кисню велике. Як свідчать наші колеги, що вже зіткнулися зі штамом «Омікрон», якщо ми не будемо захищатися, то пацієнти з цим штамом більше потребуватимуть кисню, і цільова група трошки молодша. Щоб запобігти тяжкому перебігу – треба вакцинуватися», – наголосила вона.

Читайте також: Як у луцькій лікарні проти COVID-19 вакцинують підлітків


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку – виставка картин дітей з синдромом Дауна
Наступна новина «Державні кошти на ЛГБТ-фільми – абсурд», – Ірина Констанкевич
Останні новини
Схожі новини