16-річна лучанка з синдромом Дауна малює картини та допомагає ЗСУ

16-річна лучанка з синдромом Дауна малює картини та допомагає ЗСУ
Фото: Суспільне Луцьк

16-річна Уляна Сухачевська з Луцька малює картини. Дівчина продає власні роботи, а гроші передає на допомогу ЗСУ. 

Про це Суспільному розповіла мама дівчини Тетяна Сухачевська.

Дівчина займається малюванням два роки. Одна із найкращих її картин – "Квіти", – розповідає мама. Ця робота зайняла перше місце в міжнародному конкурсі.

Художниця Ольга Грицюк 10 років працює з людьми та дітьми з інвалідністю. Каже: спочатку вчить учнів розуміти, що таке олівець чи пензлик. Каже: раніше Уляна малювала лише чорним кольором.

«Я їй давала пробувати різні техніки. В неї є такі абстрактні малюнки та такі сміливі, що, можливо, навіть я внутрішньо до них не готова», – говорить викладачка.

Крім малювання Уляна співає, ходить в театральні студії "Бешкетники" та "Гармидер" та вчиться у навчально-реабілітаційному центрі. Зараз Уляна малює автопортрет. На картині вона – акторка, яка грає роль Сонця.

«Від мене йдуть промені, від платтячка йдуть промінчики, це я дарую людям тепло, щоб люди могли радіти життю», – говорить художниця.

Зі слів мами дівчинки, картину "Квіти" продали на аукціоні майже за дві тисячі гривень. Гроші родина Сухачевських уже передала волонтерам з Луцька.

Читайте також: У Луцьку 8-річний хлопчик грає з перехожими у шахи. Зароблені гроші віддає на ЗСУ

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ
Наступна новина Зведення Генштабу ЗСУ. Яка ситуація на Волинському та інших напрямках
Останні новини
Схожі новини